Bistriţa este capitala umorului românesc pentru un weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Dobârtă expune alături de Ştefan Popa Popa'S la Bistriţa
Lucian Dobârtă expune alături de Ştefan Popa Popa'S la Bistriţa

Festivalul de satiră şi umor Mărul de Aur a ajuns la cea de-a XXVII-a ediţie şi a transformat pentru două zile Bistriţa în capitala umorului.

Nume mari precum Dorel Vişan sau Ştefan Popa Popa'S au fost prezenţi la ediţia de anul acesta a festivalului. Punctul de maxim interes al ediţiei XXVII a fost fără îndoială expoziţia de caricatură a lui Popa Popa'S şi LuciDO, doi caricaturişti care au dus numele României peste hotare şi s-au făcut remarcaţi în toată lumea. „Un Popas printre Lucide", este expoziţia care va sta la Bistriţa trei săptămâni în sala de expoziţii Art Galeria de pe Petonalul Liviu Rebreanu.

Pe lângă vernisajul expoziţiei în prima zi a festivalului a avut loc şi jurizarea concursurilor de creaţie literară şi grafică satirică, din juriu făcând parte şi actorul Dorel Vişan. Seara s-a desfăşurat concursul de interpretare la care au participat grupuri satirice şi interpreţi din Iaşi, Suceava, câmpulung Moldovenesc, Sibiu, Arad, Zalău, Baia Mare, Vaslui şi din Voivodina.

Astăzi la Staţiunea Pomicolă are loc un concurs de epigrame realizate pe loc, iar premiile vor consta în mere oferite de staţiunea pomicolă.

Festivalul se încheie la ora 16.00 cu un spectacol de gală susţinut de laureaţii Mărului de Aur, dar şi de Dorel Vişan.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite