Poliţiştii bistriţeni şochează elevii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caravana şoc s-a plimbat prin liceele bistriţene
Caravana şoc s-a plimbat prin liceele bistriţene

În cadrul Săptămânii prevenirii criminalităţii, poliţiştii bistriţeni au plimbat prin şcolile din Bisrtriţa o maşină, o motocicletă şi o bicicletă implicate în accidente mortale

Mesajul pe care au încercat poliţiştii să-l transmită elevilor arătându-le vehiculele distruse este acela că viteza şi neatenţia pe şosele poate duce la pierderea veţii. „Nu am încă permis de conducere, dar intenţionez să fac şcoala de şoferi îmi voi aminti mereu imaginea acestei maşini distruse. Ştiu «viteza, ucide» nu este doar o vorbă ci ceva real şi intenţionez să ţin cont de acest lucru atunci când voi fi şofer", a declarat Dan Gherman, un elev de 17 ani care a participat la campania poliţiei.

„Am hotărât să realizăm o campanie şoc în vederea prevenirii accidentelor în judeţ. Am organizat această caravană în cadrul căreia am plecat de la sediul IPJ şi am ajuns la patru şcoli din oraş, în fiecare pauză. Am căutat să ne adresăm în principal tinerilor deoarece ei sunt protagonişti în foarte multe accidente, în principal din cauza nerespectării regulilor de circulaţie. Atât mopedul cât şi motocicleta au fost implicate în accidente rutiere din care au rezultat persoane decedate", explică inspectorul Viorel Murariu din cadrul Serviciului Rutier.  

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite