Start campaniei electorale în şcolile din Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii din şcolile bistriţene au început campania electorală pentru a-şi desemna reprezentanţii în Consiliul Şcolar al Elevilor.

În toate şcolile din judeţ în perioada 19 septembrie-2 noiembrie se desfăşoară campania de desemnare a reprezentanţilor în Consiliul Şcolar al Elevilor. Candidaţii pentru posturile din CŞE trebuie să se înscrie pe site-ul Ministerului Educaţiei şi apoi va demara o campanie proprie prin care încearcă să-şi convingă colegii că el este cel mai bun pentru a-i reprezenta în relaţia cu Inspectoratul Şcolar sau că are cele mai bune idei pentru îmbunătăţirea vieţii elevilor.

Campaniile din şcoli devin de la an la an tot mai impresionante şi mai bine organizate. Dincolo de discursurile pe care şi le pregătesc elevii, slide-urile în Power Point sau de dezbaterile organizate de şcoli, candidaţii recurg la cele mai inedite metode de a-i convinge pe alegători că ei sunt cei mai buni. Se fac bennere, afişe electorale, tricouri inscripţionate sau sloganuri unul mai interesant decât altul.

Campania este luată foarteîn serios de către elevi, dar şi de IŞJ BN. „În cadrul fiecărei şcoli se vor organiza dezbateri, fiecare candidat va avea un timp special alocat pentru a-şi prezenta programul de candidatură, restul timpului fiind alocat pentru întrebări din public. Alegerile propriu-zise vor fi organizate de către o comisie formată din directorul şcolii, consilierul educativ, secretar, foşti membrii ai Consiliului care obligatoriu nu mai participă la alegeri. Comisiei  îi vor fi puse la dispoziţie tabelele nominale cu elevii din unitatea de învăţământ. Buletinul de vot va fi acordat prin semnare în cadrul tabelului. La alegeri trebuie să participe observatori externi, membri ai unor ONG-uri, reprezentanţi ai Inspectoratul Şcolar Judeţean", explică Anamaria Leuca, purtătorul de cuvânt al IŞJ BN.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite