Bistriţa invadată de fanfare pentru două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de instrumentişti vor putea fi văzuţi pe străzile Bistriţei cântând în acest weekend în cadrul celei de-a VII-a ediţii a Festivalului Fanfarelor „Mihail Warga“

Timp de trei zile, Bistriţa se va transforma în oraşul fanfarelor, muzicieni şi majorete din România, Bulgaria şi Ungaria vor participa în acest an la o nouă ediţie a festivalului. Ceva mai sărac decât în alţi ani în ceea ce priveşte invitaţii de peste hotare, festivalul promite că va fi unul extraordinar şi anul acesta. Doisprezece formaţii vor concerta în diferite colţuri ale oraşului, vor participa la parade cu majorete şi  defilări cu torţe. Cea de-a VII-a ediţie a ineditului festival precede şi acompaniază expoziţiile de la Toamna Bistriţeană, organizate de Primăria Bistriţa în Heidenfeld.

Festivalul va începe sâmbătă dimineaţa de la ora 10.00, atunci când fanfarele invitate vor face animaţii în diferite locaţii din oraş, bulevardul Decebal, în Piaţa Florilor din faţa blocului Lama, Piaţa Mihai Eminescu, Unicarm, Winmarkt sau pe Pietonalul Liviu Rebreanu.  În program sunt anunţaţi Toboşarii Cetăţii Bistriţei, Majoretele Centrului Cultural Municipal Bistriţa, Fanfara Gernizoanei Bistriţa, Fanfara şi majoretele Nikola Parvanon din Lom -Bulgaria, fanfara Valurile Dunării din Galaţi, Trupa de majorete Sunshine din Târnăveni, Fanfara Armonia din Târnăveni, Fanfara Gabriel Chaborschi din Râmnicul Vâlcea, Fanfara şi majoretele tineretului din Csorvas din Ungaria, Fanfara Promenada din Câmpia Turzii, Trupa de majorete Angels din Câmpia Turzii şi Fanfara Garnizoanei Cluj-Napoca.

Organizatorii, Centrul Cultural Municipal George Coşbuc, anunţă că punctul culminant al evenimentului va fi parada cu torţe care va avea loc sâmbătă seara în oraş şi la care vor participa toate formaţiile invitate la Festival. Parada va porni la ora 20.00 din Piaţa Mihai Eminescu, va trece prin faţa pe la Winmarkt, apoi pe bulevardul Decebal, pe la blocul Lama, pe strada Năsăudului, prin faţa Spitalului judeţean, urmează apoi traseul străzii general Grigore Bălan până pe Pietonalul Liviu Rebreanu, unde se va opri la scena amenajată acolo. La ora 21.30 va avea loc deschiderea oficială a festivalului cu spectacole susţinute pe scena de pe pietonal.

Duminică manifestările se vor muta în Heidenfeld, Viişoara, acolo unde muzicienii participanţi la Festivalul Fanfarelor vor întreţine atmosfera pentru Toamna Bistriţeană, eveniment care va avea loc în aceeaşi locaţie.  

Ediţia a VII-a a festivalului se va încheia duminică seara în Filigoria din Parcul Municipal. Începând cu ora 17.00, Fanfara Militară a Garnizoanei Bistriţa, Majoretele Centrului Cultural Municipal şi invitaţii din Ungaria şi Bulgaria vor ţine un spectacol de zile mari. „De la an la an, festivalul, care la început a avut caracter local, apoi naţional, a devenit treptat festival internaţional. La  ediţia din acest an participă 12 formaţii dintre care două vin de peste hotare", anunţă Dorel Cosma, directorul Centrului Cultural Municipal George Coşbuc Bistriţa.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite