Peste 54.000 de elevi au început astăzi şcoala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 54.000 de elevi din judeţul Bistriţa-Năsăud au început astăzi anul şcolar. Dintre aceştia, aproape 3400 intră în clasa I şi alţi 3450 în clasa a IX-a.

Anul şcolar 2011-2012 adună în prima zi de şcoală aproximativ 54.500 de elevi în cele 12 clase, dintre aceştia aproximativ 7.000 sunt boboci, intrând fie în clasa I, fie în clasa a IX-a.

O treime dintre elevii care încep anul şcolar în cele 401 unitţi de învăţământ din judeţ, nu au condiţii igienico-sanitare propice pentru a învăţa. Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud nu a acordat autorizaţie de funcţionare decât pentu jumătate dintre şcolile din judeţ pentru acest an şcolar. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar cele mai multe probleme sunt în mediul rural şi se referă la inexistenţa canalizărilor şi a apei curente în şcoli. „Nu avem totuşi situaţii critice în care elevii să nu poată intra în clase, iar acolo unde se efectuează lucrări de modernizare a clădirilor, directorii au găsit soluţii pentru ca elevii să poată studia în condiţii bune. De obicei s-a optat pentru realizarea de cursuri după-masa", a explicat Anamaria Leuca, purtătorul de cuvânt al IŞJ BN.  

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite