Absolvenţii bistriţeni au început deja să se gândească la şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar o zi după ce au fost afişate notele la cea de-a dopua sesiune a examenului de bacalaureat, absolvenţii bistriţeni s-au şi grăbit să-şi depună dosarele pentru şomaj la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud.

Anul acesta în luna august a crescut cu 27,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut după ce 933 de absolvenţi de studii medii sau superioare şi-au depus dosarul pentru a primi ajutor de şomaj. Creşterea numărului de absolvenţi  fără loc de muncă a dus la o creştere a ratei şomajului la nivelul judeţului de la 3,96% în iulie, la 4,4% în august.

Ultimele doua zile, după afişarea notelor la cea de-a doua sesiune de bacalaureat a însemnat de asemenea o aglomerare la ghişeele AJOFM BN, nu mai puţin de 55 de absolvenţi şi-au pus dosarele de şomaj de luni până astăzi.

Pentru a-i ajuta pe tinerii absolvenţi aflaţi în căutarea unui loc de muncă, AJOFM BN va organiza ăpe data de 23 septembrie o bursă a locurilor de muncă pentru absolvenţi. „Vom vedea atunci care este situaţia exactă şi câţi dintre absolvenţi sunt interesaţi să-şi găsească un loc de muncă, sau şi-au depus dosarele de şomaj doar pentru a obţine nişte bani uşor", a explicat Adina Butuza, purtătorul de cuvânt al AJOFM BN.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite