Andreea Reman a găsit un noroc dublu! Vezi cum arată un trifoi cu opt foi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andreea Reman din Bistriţa este un colecţionar mai puţin obişnuit, adună de mai multţi ani trifoi cu patru foi.Considerat simbolul norocului, trifoiul cu patru foi este o constantă în viaţa Andreei, care spune că se consideră o persoană norocoasă nu doar pentru că vede trifoiului

Andreea Reman a reuşit performanţa de a aduna peste 50.000 de trifoi cu patru sau mai multe foi, ultimele achiziţii fiind doi trifoi cu opt foi. „I-am găsit vara aceasta la Nuşeni, acolo unde locuiesc bunicii mei. Eram în grădină şi pur şi simplu i-am văzut. Unul dintre ei are frunzele subţiri şi neregulata, ca şi alţi trifoi cu opt foi pe care i-am văzut, dar celălalt este de-a dreptul special. Toate frunzele sunt egale, simetrice şi se văd perfect fiecare dintre ele", descrie tânăra cei doi trifoi găsiţi.

image

CLICK pe poze pentru a vedea clecţia Andreei Reman

Despre relaţia ei cu trifoii spune că datează încă de când era mică. „Bunica mea atunci când mergea pe câmp găsea trifoi şi şi-i punea la pălărie. Într-o zi a venit acasă şi am întrebt-o cum face să-i găsească. Ne-a explicat că sunt peste tot, trebuie doar să-i vezi. Am ieşit cu tatăl meu în faţa casei, acolo unde pe marginea şanţului era trifoi şi ne-am uitat după ei. Am găsit mai mulţi atunci. Aşa a început totul", povesteşte Andreea. De atunci îi vede peste tot. „Fie că merg la supermarket la cumpărături sau dacă sunt pe un câmp cu trifoi eu îi văd. Până şi în ziua nunţii mele, am mers în parc să facem poze şi eu culegeam trifoi cu patru foi", îşi aminteşte bistriţeanca.

În prezent are o colecţie cu mai bine de 50.000 de trifoi pe care îi adună frumos în clasoare şi visează să ajungă într-o zi în Cartea Recordurilor, să-l întreacă pe actualul deţinător al recordului cu peste 92.000 de plante. Totuşi nu poate spune care sunt cei mai speciali trifoi din colecţie. „Îl am pe cel mai vechi, l-am găsit prin 2003 într-o carte de rugăciuni a bunicii, e unul dintre primii pe care i-am găsit şi pe care i-am pus acolo la păstrare. Mai am trifoi aduşi de bunica din Statele Unite, am unii «furaţi» din grădinile botanice din Germania în care am fost, am din Ungaria, din Muntenegru, de la gurile Dunării, de peste tot pe unde am fost am trifoi adunaţi", mărturiseşte tânăra de 30 de ani, proaspătă mămică.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite