Doi ani cu suspendare în cazul „Droguri cu epoleţi“ şi „Droguri la liceu“ din Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul dosar de trafic de droguri de mare risc, scoase în afara legii în ultima perioadă, a fost soluţionat la Bistriţa. Sentinţa finală în acest caz ar putea deveni practică judiciară în întreaga ţară. Judecătorii bistriţeni au decis pedepse pentru inculpaţii din dosarul „droguri cu epoleţi" şi „droguri la liceu"

Dosarul „Droguri cu epoleţi" este unul dintre cazurile care au şocat întreaga ţară deoarece din grupul de traficanţi prinşi de procurorii DIICOT făceau parte şi trei cadre ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, un poliţist, un jandarm şi un pompier. Gruparea infracţională destructurată de DIICOT în luna septembrie a anului trecut se ocupa cu traficul de „sare de baie", un drog de mare risc trecut pe lista substanţelor interzise abia în ultima perioadă. Judecătorii Tribunalului Bistriţa-Năsăud au decis cercetarea în arest a patru dintrei cei opt inculpaţi, inclusiv a jandarmului Cristian Obrejan şi a poliţistului Ionel Tomoioagă.

Doi ani cu suspendare pentru jandarm şi poliţist

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO cu inculpaţii din dosarul „Droguri la Liceu“

După judecarea procesului pe fond, instanţa bistriţeană a decis în luna mai a acestui an pedepse de doi ani pentru cele două foste cadre MAI şi de câte trei ani pentru ceilalţi doi inculpaţi, toate pedepsele urmând a fi executate cu suspendare. Procurorii DIICOT nu au fost mulţumiţi cu această sentinţă şi au făcut apel la Curtea de Apel Cluj, prima înfăţişare fiind programată pentru data de 18 octombrie. „Nu am fost mulţumiţi de sentinţă, de aceea am făcut apel. Dar având în vedere faptul că nu există în România o practică judiciară pentru astfel de cazuri de trafic de droguri de mare risc. Dosarul instrumentat de noi este unul dintre primele din ţară aşa că suntem pregătiţi să mergem până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României pentru a primi o sentinţă definitivă. Nici Curtea de Apel Cluj nu a mai avut astfel de cazuri prin urmare nu ne aşteptăm la mare lucru în privinţa sentinţei de acolo. Ceea ce va decide probabil Înalta Curte va fi practica judiciară care se va folosi în general de acum încolo în întreaga ţară în astfel de cazuri", explică prim-procurorul DIICOT Bistriţa, Ioan Lumperdean, cel care a instrumentat dosarul „Droguri cu epoleţi". Dosarul a fost disjunct de Tribunalul Bistriţa-Năsăud, astfel că sentinţa dată în luna mai s-a referit doar la patru dintre inculpaţi, cealaltă parte se află în continuare pe rol.

Cumpără ADS Bistriţa şi află ce cred avocaţii tinerilor acuzaţi de trafic de droguri şi ce se întâmplă cu dosarul traficanţilor de droguri de la Sângeorz Băi şi care au fost sentinţele date în cazul liceenilor bistriţeni acuzaţi de trafic de droguri în vara anului trecut.

În ADS Bistriţa găseşti în exclusivitate foto cu Ionel Tomoioagă, poliţistul din dosarul „Droguri cu epoleţi“

Bistriţa

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite