În Bistriţa lipitorile şi ventuzele se folosesc în loc de seringi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un reflexoterapeut tratează pacienţii cu lipitori pe post de sering. Vârstnicii sunt cei care preferă aceste tratamente iar unii le-au încercat pe propria piele cu zeci de ani în urmă

Terapia cu ajutorul lipitorilor, a ventuzelor şi masajul terapeutic fac parte din procedurile obişnuite într-un cabinet naturist din Bistriţa. Dacă ventuzele, refloxoterapie la pachet cu meloterapia şi cromoterapia erau proceduri uzuale, lipitorile au intrat în dotarea cabinetului cam de la începutul anului.  Terapeutul Simion Pop foloseşte lipitorile de la începutul anului, la cererea clienţilor în special pentru afecţiunile circulatorii, dar şi în tratamentul posttraumatic al fracturilor sau pentru refacere după operaţii. „Lipitorile medicinale au proprietăţi dovedite anticoagulante. Terapia sau hirudoterapia, cum se numeşte acest tratament  dă rezultate  în special în tromboze, varice , decongestionarea zonelor inflamate, ", explică Simion Pop.

Lipitorile, instrumente de unică folosinţă

 Clienţii lipitorilor sunt  mai ales vârstnicii: „oameni care au văzut asemenea tratamente cu zeci de ani în urmă sau au auzit de la părinţii sau bunicii lor. Ştiu cât de bine pot face lipitorile, şi se anunţă unii pe alţii şi aşa mă găsesc., explică terapeutul. La o şedinţă, pe corpul pacientului ajung mai multe lipitori medicinale, care sunt aşezate în puncte cunoscute doar de reflexoterapeut. „pacientul simte doar o uşoară înţepătură, în momentul în care lipitoarea înfige trei ace, apoi acestea injectează hirudina şi extrage sângele care practic stagnează în zonă", explică Pop. Lipitorile lui Simion Pop sunt marfă din Ucraina  şi au fost crescute doar pentru scopuri medicinale. După folosire terapeutul le redă naturii ,pentru că legea românească nu permite reutilizarea : „ajung pe pielea pacienţilor doar o singură dată, pentru că legea le acordă statut de instrumente de unică folosinţă  ", explică terapeutul. Costul unei şedinţe variază după complexitatea tratamentului , dar şi buzunarul clientului , între 70 şi 100 de lei, însă tratamentul este asociat şi cu alte proceduri gen masaj terapeutic, reflexoterapie.

Bistriţa

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite