VEZI averile celor mai bogaţi poliţişti bistriţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţiile de avere ale poliţiştilor bistriţeni arată că situaţia lor financiară nu e de departe una foarte gravă. Fie că sunt simplii agenţi sau ofiţeri, că lucrează la serviciul rutier sau sunt ajutor de şef de post, unii poliţişti au în declaraţiile de avere apartamente, vile, terenuri în zone intravilane şi maşini de lux.

Noul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Ovidiu Mureşan şi adjuncţii săi, Liviu Olariu şi Ciprian Buta nu şi-a depus declaraţiile de avere pentru 2010, din cele de anul trecut deducem că nu sunt printre cei mai bogaţi poliţişti. Mureşan deţine potrivit declaraţiei de avere pe 2009 un teren intravilan de 300 de metri pătraţi în Bistriţa, o casă de 280 de metri pătraţi temrinată în 2001 şi două maşini din 2008.

Deşi avearea şefului IPJ nu este de neglijat, numărul subalternilor săi care îl întrec este foarte mare. De exemplu, fostul şef al Inspectoratului, Sidor Bodescu, deţine potrivit declaraţiei de avere, 450 de metri pătraţi de teren intravilan în Bistriţa şi alţi 7700 de metri pătraţi de extravilan. Nici la capitolul clădiri Bodescu nu stă rău, acesta are un apartament şi un uscător în Bistriţa şi un duplex de 160 de metri pătraţi.

Poliţişti cu moşii întinse

Printre cei mai bogaţi poliţişti se numără şi unii din mediul rural sau oraşele mici ale judeţului care din moşteniri şi căsătorii au ajuns să aibă pe declaraţiile de avere numeroase case şi terenuri. Astfel este şeful de post din Chiuza, Valer Ropan, care are 8800 de metri pătraţi de teren în satul în care locuieşte, din care 1300 intravilan şi încă 9000 de metri pătraţi în Săsarm, plus o casă de locuit în Chiuza. Un caz asemănător este al şefului de post din Coşbuc, care are două apartamente în Năsăud, unul dintre ele moştenit, iar anul trecut şi-a cumpărat şi o casă de 122 de metri pătraţi. În categoria şefilor de post cu mult teren se numără şi Victor Clepşa din Josenii Bârgăului care are terenuri la Bistriţa, acolo unde îşi construieşte acum o casă de 450 metri pătraţi şi mai deţine încă 6,5 hectare de teren la Zagra, crecum şi o casă. Astfel că el este unul dintre puţinii poliţişti bistriţeni care în 2011 şi-a luat maşină nouă, un Chevrolet Aveo. 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite