Cinci bistriţeni au furat utilaje de 80.000 de lei din curţile oamenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci bistriţeni au fost arestaţi preventiv pentru comiterea unor furturi în valoare de 80.000 de lei din curţile mai multor agricultori din judeţ.

Lazăr Albu, Cornel Băloiu, Sever Rotund, Costel Buta şi Pompiei Frunză din Rodna şi Tureac au fost prinsi de poliţiştii bistriţeni în flagrant în timp ce transportau mai multe utilaje agricole furate din Rodna şi Valea Mare. Bărbaţii sunt cercetaţi în continuare pentru mai multe furturi săvârşite în zona de munte a judeţului în perioada iunie-august 2011.

„În 17 august 2011, ora 05.00, în Măgura Ilvei, în cadrul unei acțiuni complexe,  polițiștii au identificat şi blocat în trafic un autovehicul condus, cu permisul de conducere suspendat, de R. Sever de 22 ani din Tureac, în care se afla și H. Florin de 22 ani din Tureac și o autoutilitară condusă, fără permis, de  M. Andor de 36 ani, însoțit de A. Lazăr de 21 ani, ambii  din Rodna, în care se aflau mai multe utilaje, motocositoare, rotopercutoare, percutor, motofierăstru", a declarat Antonela Gorgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Bunurile furate urmau să fie vândute mai departe, dar poliţiştii i-au prins pe cei şapte înainte să apuce să le dea, astfel că prejudiciul, în valoare de 80.000 de lei a fost recuperat în totalitate. „Deocamdată sunt cercetaţi pentru furt calificat, deoarece avem infomaţii că ei sunt şi autorii unor furturi înregistrate în luna iunie şi care au fost clasificate până acum cu autor necunoscut. Procurorii vor stabili dacă se poate încadra la grup infracţional organizat sau nu", explică Gorgan, care spune că susăecţii sunt urmăriţi de mai mult timp.

Primarul din Rodna, Vasile Năşcan, spune că din comuna sa au fost furate mai multe utilaje din curţile oamenilor. „Intrau noaptea în curţile oamenilor şi furau ce găseau pe acolo. Utilaje şi aparate electrice folosite în gospodări. De asemenea am înţeles că au furat mai multe firăstraie şi aparate de tăiat lemne de la gaterele de pe Valea Mare", povesteşte primarul.

Judecătoria Năsăud a emis în această dimineaţă mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele a cinci dintre suspecţi, doi fiind cercetaţi în stare de libertate cu interdicţia de a părăsi ţara.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite