Amenzi de 60.000 de lei pentru ambalaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii Gărzii de Mediu Bistriţa au aplicat în ultimele zile peste 30 de amenzi agenţilor economici care nu şi-au plătit taxa de mediu pentru ambalajele introduse pe piaţă

Potrivit comisarului şef al Gărzii de Mediu Bistriţa, Ioan Borş, s-au făcut mai multe controale tematice la agenţi economici care introduc pe piaţă ambalaje şi care „uită" să plătească taxa de mediu pentru acestea, la fel ca şi taxa de reciclare a lor.

„Am făcut controale în principal la fabricile de panificaţie şi de lactate, care nu prea plătesc taxele de mediu pentru introducerea pe piaţă a ambalajelor. De exemplu brutăriile vând pâine feliată ambalată în pungi, dar nu plătesc pentru acestea", explică Borş.

Potrivit comisarului au fost făcute controale şi la mai multe primării din judeţ pe tematica colectării selective a deşeurilor. „Am aplicat amenzi la şase primării în valoare de 3000 de lei, iar câteva dintre ele au plătit deja. Au fost şi cazuri în care am constatat o evoluţie pozitivă a colectării selective, iar pe aceştia trebuie să-i încurajăm", a explicat Borş.

Totalul amenzilor aplicate în ultimele zile de comisari s-a ridicat la 60.000 de lei. „O mare parte dintre ele au fost plătite deja. Spre deosebire de alte dăţi am constatat mai puţine contestări în instanţă a amezilor", susţine şeful Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite