Ţiganii au invadat Bistriţa de Sfânta Maria GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri a avut loc cea de-a zecea ediţie a Festivalului Tradiţiilor Ţigăneşti la Bistriţa. Devenit deja tradiţie pentru data de 15 august, festivalul a adunat pe pietonalul bistriţean ansamblurile ţigăneşti din întreg judeţul, dar şi din vecinătate.

Dansatori din Budacu de Sus, Bistriţ, Lechinţa, Sâncraiul de Mureş, Ţagu, Sânmihaiul de Câmpie,  Cetate şi  Târgu Mureş s-au întrecut care mai de care pe ritmurile ceteraşilor veniţi împreună cu ansamblurile de dansuri.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO

De la cei mai mici dansatori de doar 9-10 ani şi până la unii trecuţi de jumătate de veac, toţi ţiganii bistriţeni şi-au arătat talentul în dans şi şi-au expus ţinutele una mai colorată decât alta. Pentru câteva ore, întreg pietonalul a prins culoare, ţinutele roz, verzi sau violet erau la putere, iar muzica ţigănească a răsunat în tot centrul oraşului.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO de la Balul Ţiganilor 2011

Seara s-a terminat cu un bal în toată puterea cuvântului la restaurantul Parc. Participanţii de la festival şi-au schimbat ţinutele tradiţionale cu rochii de seară, costume colorate şi pantofi ciocaţi şi au încins o petrecere de zile mari, care s-a terminat abia spre dimineaţă. A lipsit totuşi concursul Miss Piranda, unul dintre momentele cele mai gustate şi aşteptate la ediţiile trecute ale festivalului.  

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite