Sfânta Maria, între biserică şi distracţie la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bistriţenii s-au împărţit în această minivacanţă prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului între manăstirile şi bisericile din judeţ şi locurile de distracţie, ştranduri, Băile Figa, Colibiţa sau pădurile cu locuri amenajate pentru grătare.

Luni dimineaţa peste 10.000 de bistriţeni au asistat la slujba ţinută la biserici cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domunlui. Toate bisericile din Bistriţa au fost pline, sute de oameni fiind nevoiţi să stea afară pentru a putea asista la sujbă. Cei mai mulţi bistriţeni au ales să participe la slujbă la biserica Sf. Ana din cartierul Independenţei Nord, acolo unde cei care nu au mai prins locuri înauntru au încercat să se adăpostească de soarele puternic la umbra copacilor de pe trotuar.

Peste o mie de oameni au ales să asiste la sflujba ţinută la biserica de la Coroana, din fericire parcul din faţa bisericii i-a ajutat pe oameni să se adăpostească de soare şi aici nu a fost foarte mare aglomeraţie nici în biserică, spre deosebire de restul lăcaşelor de cult din oraş.

Căldura şi-a spus totuşi cuvântul şi doi oameni au necesitat îngrijiri medicale, unul la Sf. Ana şi încă o persoană la biserica greco-catolică de pe strada Gării.

Bistriţenii care nu au mers la biserică duminică noaptea sau luni dimineaţa au luat drumul ştrandului din oraş sau a băilor Figa şi a lacului de la Colibiţa. Potrivit lui Caius Diuga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Beclean, peste 10.000 de oameni au fost în acest weekend prelungit la Figa. „Au fost peste 10.000 de oameni în aceste zile la băi, mulţi dintre ei veniţi din alte judeţe. Am văzut maşini de Neamţ. Hunedoara, Vaslui, ca să nu mai vorbim de Cluj, Mureş sau Suceava care sunt frecvenţi în timpul verii", a declarat Diugan.

Şi răcoarea aerului de munte de la Colibiţa i-a atras pe bistriţeni, sute de corturi au fost instalate pe malul lacului, iar cabanele şi pensiunile de aici au fost pline până la refuz în aceste zile. Rezervările au fost făcute încă de acum o lună sau două, iar cei care au decis să nu se lase pe ultima sută de metri au avut noroc, pentur că vremea a fost perfectă în aceste zile.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite