Călin Albuţ a dus Gloria în finala unei competiţii europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De şapte ani Călin Albuţ este fidel echipei oraşului în care s-a născut şi indiferent ce alte vedete s-au perindat prin poarta Gloriei, Albuţ a rămas între buturi.  A apărat două penalty-uri în meciul cu Maccabi Haifa, campioana Israelului şi a dus echipa în finala Intertoto în 2009

Călin Albuţ, este fără îndoială unul dintre cei mai iubiţi jucători ai Gloriei Bistriţa. De şapte ani goalkeeper al echipei bistriţene, Albuţ nu a dezamăgit niciodată publicul bistriţean, iar atunci când a reuşit performanţa de a apăra două lovituri de pedeapsă în semifinalele Intertoto din 2009, a devenit eroul Bistriţei. Işi aminteşte şi astăzi ziua de 14 iulie 2009, atunci când a reuşit să ducă echipa în finala cupei UEFA Intertoto, finală disputată în compania echipei spaniole Atletico Madrid. „A fost meciul pe care nu pot să-l uit niciodată, am apărat două penalty-uri şi îmi amintesc că mă gândeam că de mine depinde calificarea. A fost o bucurie enormă când am câştigat, mai ales că era o echipă cu un nume greu în fotbal. Nu am jucat cu Atletico Madrid în finală pentru că antrenorul a decis să-l bage pe Tătăruşanu în poartă, dar a meritat să joc în semifinale", povesteşte Albuţ. Spune că atunci când stătea pe bancă la Madrid se gândea că nu va mai ajunge niciodată un astfel de moment, dar acum, la 30 de ani, crede că orice i se poate întâmpla în viitor.

Unul dintre cei mai experimentaţi portari din România, cu şapte ani jucaţi în Liga I şi doar trei meciuri lipsă în doi ani, Călin Albuţ a avut în fiecare an oferte de a pleca de la echipa din Parcul Municipal, dar a ales de fiecare dată să rămână. „Oferte au fost, dar nu sau materializat niciuna. Acum vedem ce fac anul acesta. Mai este puţin timp până la începerea noului campionat şi vedem ce se vaîntâmpla. Am 30 de ani, sunt la o vârstă la care încă mai pot apăra câţiva ani buni, îmi doresc doar să fiu sănător în continuare şi să pot juca. Aş prefera totuşi să joc în prima ligă pnă la 35 de ani, decât să apăr într-o ligă inferioară până la 40", spune Călin care aşteaptă decizia TAS pentru a afla ce se întâmplă în continuare cu Gloria Bistriţa.

image

CLICK pe poze pentru galerie foto

Albuţ a început fotbalul la şcoală şi până în 2004 nu a jucat niciodată la Gloria. „Am început fotbalul la Şcoala Generală numărul IV, cu profesorii Gheorghe Şomfălean şi Emil Gocan, apoi am ajuns la Liceul cu Program Sportiv din Bistriţa. De acolo am ajuns la Hârtia Prundu Bârgăului, în liga a treia, şi la FC Maramureş. În 2004 m-au chemat la Bistriţa şi am venit cu mare drag, mai ales că însemna şi să mă întorc acasă. Cu Tătăruşanu mai făceam schimb, apăram când unul când altul, în funcţie de decizia antrenorului, iar în ultimii doi ani, de când a plecat el, am lipsit doar trei meciul, două pentru că am fost suspendat, iar unul pentru că am suferit o operaţie de menisc", povesteşte goalkeeper-ulbistriţean. „Oricine îşi doreşte să înscrie. Eu am ajuns portar, pentru că m-am dovedit a fi bun pe acest post deşi nu mă avantajează foarte mult înălţimea. Atunci când sunt în vacanţă şi joc fotbal niciodată nu intru în poartă", spune bistriţeanul care nu a reuşit până acum să înscrie nici un gol într-un meci oficial. „Puteam să o fac într-un meci cu Iaşiul, când aveam 3-0 şi am avut un penalty la sfârşit de meci, dar l-am lăsat pe Bejenaru să o facă pentru că ştiu cât de umilitor e pentru un portar să ai un scor atât de mare şi să mai iei gol şi de la portarul advers", mărturiseşte Călin Albuţ.

image

Călin Albuţ, înnebunit după fiica lui

Călin Albuţ este căsătorit din 14 iunie 2009 cu Crina, fostă componentă a lotului de gimnastică ritmică a României, împreună cu care are o fetiţă de şapte luni, Giulia Ştefania. „Fetiţa mea e totul pentru mine. De când a apărut ea în viaţa noastră totul s-a schimbat. E drept că nu mai avem timp pentru noi, nu mai avem timp să ieşim în oraş sau alte activităţi, dar fiecare zâmbet al ei merită orice sacrificiu. Când ajung acasă după un meci greu sau după o înfrângere, atunci când o iau în braţe şi îmi zâmbeşte sau mă joc cu ea, orice supărare îmi trece", povesteşte portarul Gloriei. Acesta spune că plănuieşte încă un copil în viitorul. „Doi ani între copii mi se pare o diferenţă perfectă aşa că avem planuri mari în viitorul apropiat", mărturiseşte Albuţ care adaugă faptul că de când are copil, cantonamentele au devenit incredibil de lungi şi abia aşteaptă să se întoarcă acasă la fetiţa lui.

Goalkeeper-ul dintre buturile Gloriei este cumnat cu un alt portar celebru al României, Bogdan Lobonţ. Fostul portar al naţionalei este căsătorit cu sora Crinei, soţia lui Albuţ.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite