Opt culegători de afine răniţi într-un accident în Budacul de Sus UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt persoane care mergeau cu un Aro în munte la cules de afine în munte au fost răniţi după ce maşina s-a răsturnat într-o râpă

Opt persoane din Budacul de Sus au plecat în această dimineaţă în jurul orei 5.00 în munte să culeagă afine pentru a le vinde. Maşina de teren cu care se deplasau a încercat să evite un bolovan de pe drum şi în urma mişcării bruşte pe care a făcut-o şoferul a alunecat drumul cu ei şi s-au răsturnat într-o râpă. „Zilele trecute am avut o viitură puternică din cauza ploilor în acea zonă şi pământul este instabil. Din cauza greutăţii maşinii s-a rupt drumul şi au căzut într-un şanţ adânc de vreo trei metri", povesteşte viceprimarul comunei Dumitriţa, Emil Bolfă.

Norocul celor aflaţi în remorcă a fost că se ţineau de nişte frângii puse în maşină şi impactul nu a fost att de puternic, astfel că doi dintre ei au scăpat cu răni uşoare şi doar doi au fost răniţi mai grav. „Şase au fost transportaţi la spital, iar doi sunt în stare gravă. Am înţeles că o femeie are fractură de bazin şi un băiat de 24 de ani mai multe coaste rupte. Restul sunt bine şi cred că se vor întoarce acasă cât de repede", spune Bolfă.

Oamenii mergeau la cules de afine pentru a-şi rotunji veniturile, deoarece niciunul nu lucra, iar în această perioadă vânzarea de afine este singura sursă de bani în afară de ajutoarele sociale. Potrivit viceprimarului în această perioadă firmele care cumpără afine oferă în jur de 12 lei pentru un kilogram.

Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele producerii accidentului, iar dacă va fi găsit vinovat, şoferul riscă să fie acuzat de vătămare corporală din culpă.

UPDATE

Patru dintre cele şase victime au rămas internaţi în spital pentru a fi supravegheate în continuare de medici, restul fiind trimişi acasă.

în urma reconstituirii realizate de poliţişti s-a stabilit că în urma viiturii de zilele trecute, apa a ros pământul de sub drum, şi de aceea s-a produs accidentul, maşina cu cei opt culegători fiind prima care a trecut pe acolo.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite