Băile Figa, o alternativă pentru un concediu ieftin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai nouă staţiune turistică deschisă în judeţ anul trecut, Băile Figa, îşi aşteaptă şi anul acesta oaspeţii. Atracţii noi, dar şi vechiile obiective îi aşteaptă pe turiştii care vor alege să îşi petreacă o zi la Băile Figa în această vară. Singurul minus al staţiunii este lipsa unităţilor de cazare.

Soare, plajă, apă sărată, dar şi un sit arheologic de interes european se găsesc la Băile Figa. La doar trei kilometri de Beclean, staţiunea oferă turiştilor tot ce îşi pot dori pentru a se relaxa şi linişti într-o zi călduroasă de vară. Parcul balnear inaugurat pe 25 iunie 2010 se întinde pe 18 hectare, iar principalele atracţii sunt un bazin acoperit cu sala de fitness, cabinet medical, masaj, saună şi  jacuzzi, bazin cu apă sărată şi un lac sărat ambele cu plajă de nisip, şezlonguri şi umbrele de plajă, un bazin pentru bai, pentu împachetări cu nămol, locuri de joacă pentru copii, două terenuri de tenis cu zgură şi unul de fotbal.

Faţă de obiectivele de anul trecut, odată cu deschiderea noului sezon turistic au fost date în funcţiune şi noi facilităţi. „Turiştii care vor ajunge la Băile Figa vor avea parte de o serie de surprize plăcute şi multe noutăţi în măsură să îmbunătăţească şi să diversifice modalităţile de petrecere a sejurului în parcul balnear. Lacul sărat cu pontoane rustice, amenajat la liziera pădurii, râul leneş  trenuleţul de vacanţă, care va plimba turiştii prin împrejurimi sunt primele atracţii ce intră  în funcţiune în cadrul extinderii parcului balnear cu un Aqualandul", a declarat Caius Diugan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Beclean. Vara trecută, la Figa au fost peste 70.000 de turişti, iar anul acesta se aşteaptă ca numărul lor să depăşească pragul de 100.000, pentru a reuşi să îşi acopere investiţia de 1,2 milioane de lei realizată anul acesta.

Cu caleaşca-taxi şi situri arheologice

Una dintre surprizele de care vorbea Caius Diugan se referă şi la introducerea unor caleşti cu cai de la Herghelia Beclean care transportă turiştii din oraşul de pe Someş până în staţiune. Şeful Hergheliei din Beclean, inginerul Traian Lăpuşte, spune că trăsurile cu cai de rasă şi vizitii de epocă circulă deja pe străzi şi sunt extrem de apreciate. „ Din 15 mai şi până în 30 septembrie, o trăsură frumos gătită a fost transformată într-un fel de taxi cu zurgălăi. Ia turiştii din centrul Becleanului şi îi duce la Figa", spune inginerul Lăpuşte.

Pentru cei care vor să facă şi altceva decât să stea la soare, Băile Figa oferă şi o lecţie de istorie. La mai puţin de un sfert de oră de mers pe jos de la ştranduri se află un sit arheologic salifer. Arheologii au descoperit în urmă cu doi ani aici o aşezare la fel de valoroasă ca şi cea de la Hallstat din Austria, după care a fost denumită o întreagă epocă din istoria veche a Europei. 

Nu e cazare peste noapte

Singurul minus al parcului balnear este lipsa unităţilor de cazare. După un an de la inaugurare nu există încă un motel în care să poată sta peste noapte turiştii. „Deşi am concesionat două terenuri pentru astfel de investiţii unor societăţi private nu a început nimeni lucrul", a declarat Nicolae Moldovan, primarul din Beclean.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite