Tineri prinşi de furtună în Munţii Rodnei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase tineri din Dej au fost surptinşi de o furtună în Munţii Rodnei şi doar după ore bune au fost salvaţi de salvamontiştii bistriţeni.

Cei şase dintri cu vârste între 17 şi 19 ani din Dej erau în excursie cu corturile în Munţii Rodnei la lacul Lala. Aceştia erau pe munte de luni , iar miercuri seara i-a prins furtuna şi le-a distrus cele două corturi pe care le aveau cu ei şi majoritatea lucrurilor. Unul dintre excursionişti a reuşit să sune la 112 şi să anunţe situaţia în care erau iar salvamontiştii au urcat după aceştia. Tinerii nu erau echipaţi corespunzător pentru munte şi nici nu aveau experienţă în astfel de cazuri, fiind una dintre primele lor ieşiri pe munte.

„Apelul l-am primit în jurul orei 22, şi pe loc am pornit spre munte, în jurul orei 3 dimineaţa am ajuns la ei. Intervenţia nu a fost extrem de dificilă, pentru că tinerii au rămas pe loc, la Lala Mic, acolo unde ne-au trnsmis că sunt şi am nimerit exact la cortul lor. Singura problemă a fost că şi-au închis telefoanele mobile în ideea de aş-i conserva bateria, ceea ce nu este foarte indicat în astfel de situaţii", povesteşte şeful serviciului Salvamont Bistriţa, Mircea Baciu. Salvamontiştii i-au coborât pe tineri în oraş şi aceştia au plecat deja către casă în siguranţă, fără a fi nevoie de intervenţie medicală.

La Lala Mic mai erau astă noapte încă cinci sau şase corturi, dar aceştia nu au avut probleme.

Munţii Rodeni sunt recunoscuţi pentru schimbările bruşte de vreme, furtunile venind foarte repede în această zonă.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite