S-a inaugurat parcul de la Casa Albă din Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilaşii au luat cu asalt parcul încă din prima zi
Copilaşii au luat cu asalt parcul încă din prima zi

Cel mai modern parc din Bistriţa a fost inaugurat astăzi, copiii din zona Independenţei Sud având posibilitatea de a se juca pe cele mai moderne aparate existente într-un parc din oraş. Darea în folosinţă a parcului a dus la o creştere a spaţiului verde din oraş cu 2700 de metri pătraţi.

Parcul de la Casa Albă, aşa cum este cuoscut noul spaţiu de joacă din oraş are atât loc de joacă pentru copii, realizat cu materiale reciclabile, cât şi gazon, alei, cişmele şi mese de şah pentru pensionarii din zonă. 

Realizarea parcului de la zero, într-o zonă folosită doar de locuitorii din zonă pentru parcarea maşinilor, s-a făcut într-un an, deşi finanţarea guvernamentală a fost obţinută în 2009. „Am depus proiectul în 2009, dar prima dată nu a fost elegibil proiectul pe fondul de mediu, am discutat apoi cu ministrul de atunci şi după o reevaluare a proiectului am primit finanţarea. Semnarea contractului s-a făcut însă abia în iunie 2010, atunci când am şi început lucrările", explică primarul Ovidiu Creţu. Valoarea totală a proiectului a fost de 967.393 de lei. Suprafaţa pe care s-a construit spaţiu de joacă cu aparat gen skateboard, panouri de escaladare, piramidă de căţărare din frânghii, balansoare, masă de ping pong şi panouri de baschet, este de 800 de metri pătraţi, pe jos fiind turnat cauciuc reciclat.

Spaţiul verde obţinut prin amenajarea acestui nou parc este de 2700 de metri pătraţi, foarte puţin în comparaţie cu necesarul de spaţiu verde din Bistriţa. Potrivit unltimului studiu oficial privind situaţia spaţiilor verzi din oraş, din 2009, în judeţ la noi media este de 13,9 metri pătraţi pe cap de locuitor, necesarul fiind de cel puţin 20 de mp/cap de locuitor. Autorităţiel locale recunosc faptul că suntem deficitari la acest capitol, de aceea şi-au stabilit ca obiectiv creşterea spaţiilor verzi în oraş, inclusiv pentru parcul de pe strada panait Cerna de la Casa Albă. „Obiectivul general al proiectului este creşterea suprafeţelor de spaţii verzi în municipiu, în vederea atingerii ţintelor pe cap de locuitor", spune Creţu.

Deşi suprafaţa de spaţiu verde nu a fost crescută semnificativ, locuitorii din zonă sunt mulţumiţi de felul în care a fost amenajat spaţiul. „Eu am doi copiii şi i-am adus aici să se joace, arată foarte bine aparatele, iar copiii chiar au ce face aici. Îmi place foarte mult", a declarat Lucia Vrâncean, mama a doi băieţi. Şi copiii sunt mulţumiţi de aparatele pe care le au acolo. „Cel mai mult îmi place aparatul de escaladat, dar şi piramida pe care mă pot urca până aproape în vârf. Mâine îmi aduc minge să ne jucăm şi baschet", spune şi Garbiel Roman de 12 ani.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite