Se deschide sezonul estival la Băile Figa cu un mini-aqualand nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică dimineaţa va avea loc deschiderea oficială a sezonului estival 2011 la Baile Figa lângă Beclean. Anul acesta  Consiliul Local al oraşului Beclean a investit 1,2 milioane de lei în realizarea unui nou lac sărat şi amenajarea unui râu leneş cu tobogane pe apă.

Bistriţenii sunt invitaţi în acest week-end la Beclean şi la Figa, acolo unde duminică dimieaţa va avea loc deschiderea oficială a sezonului estival de vară 2011. Turiştii bistriţeni, dar nu numai, care vor merge anul acesta la Figa vor putea să se bucure pe lângă obiectivele inaugurate anul trecut şi de un nou lac sărat cu o plajă care se întinde pe aproape un hectar şi atracţia principală un râu leneş pe care este amenajat un mini aqualand. „Turiştii şi oaspeţii parcului balnear de la Figa vor găsi aici tobogane cu jet de apă, un lac sărat cu pontoane rustice din lemn, cu o plajă la liziera pădurii, un „râu leneş"  unde copiii şi ceilalţi vizitatori dornici de distracţie şi relaxare vor putea pluti pe colace şi pe saltele pneumatice. De asemenea pe plaja îşi vor face apariţia douăzeci de paravane - vestiar pentru cei care vor veni la plajă. Acestea sunt câteva din lucrările care au fost finalizate în aceste zile şi intră în beneficiul turiştilor începând cu duminică 19 iunie", susţine Caius Diugan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Beclean.

image

Primarul Nicolae Moldovan spune că investiţia s-a ridicat la 1,2 milioane de lei, dar acesta este doar începutul. „Lucrările care le-am realizat anul acesta au ajuns undeva la 1,2 milioane de lei pentru lacul sărat şi prima parte a Aqualandului. De scurt timp am semnat un contract de finanţare pentru extinderea Aqualandului, şi am primit alte 3,2 milioane de lei finanţare europeană până anul viitor credem că va fi gata", spune ediulul.

image

Băile Figam inaugurate anul trecut în 25 iunie 2010 au devenit în scurt timp cel mai atractiv punct turistic din judeţ. „Anul trecut am avut în jur de 70.000 de turişti pe perioada sezonului estival, iar anul acesta sperăm să ajungem undeva la 120.000. Figa este fără îndoială cel mai important punct turistic din judeţ şi odată cu realizarea Aqualandului vrem să devină principala atracţie de vară pentru tot Ardealul", spune Nicolae Moldovan.

În prezent, Baile Figa oferă turiştilor un bazin acoperit cu sala de fitness, cabinet medical, masaj, saună şi  jacuzzi, bazin cu apă sărată şi un ac sărat ambele cu plajă de nisip, şezlonguri şi umbrele de plajă, un bazin pentru bai, pentu împachetări cu nămol, locuri de joacă pentru copii, două terenuri de tenis cu zgură şi unul de fotbal.

image

Singura problemă a staţiunii care a rămas nerezolvată după un an de la inaugurarea băilor este cea legată de cazare. „Cred că este prea mult să ne gândim la un hotel în zonă, dar un motl ar fi binevenit. Am concesionat două loturi de teren în zonă, dar din păcate încă nu s-a făcut nimic şi în afară de câteva cabane care au răsărit în zonă nu avem unde să cazăm turiştii care ar dori să rămână peste noapte. Sperăm totuşi ca odată realizat Aqualandul să facem investitorii mai interesaţi şi să se construiască şi un motel aici“, spune primarul.

image

Până una alta, primăria a introdus un sistem de taxi cu trasuri de la herghelia Beclean care transportă turiştii din oraş până la Băile Figa, o iniţiativă originală care pare să aibă succes. „Sunt destul de mulţi doritori care apelează la trăsurile pe care le-am pus la dispoziţie pentru plimbări până la Figa sau pentru a vizita împrejurimile“, spune Caius Diugan.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite