Savana din inima Bistriţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe Bulevardul Decebal iarba ajunge până la brâu trecătorilor
Pe Bulevardul Decebal iarba ajunge până la brâu trecătorilor

În una dintre zonele cele mai circulate din Bistriţa iarba netăiată a ajuns să crească până la brâul trecătorilor. Lucrătorii de la Serviciul Spaţii Verzi din cadrul Primăriei au omis să taie iarba, iar locatarii din zonă sunt supăraţi că au ajuns să trăiască într-o adevătară savană cu ierburi uriaşe în mijlocul oraşului.

Bulevardul Decebal din Bistriţa este una dintre principalele artere ale municipiului Bistriţa iar prin zona Pieţei Decebal circulă zilnic mii de trecători. Acest lucru nu i-a deterinat totuşi pe angajaţii Serviciului de Spaţii Verzi din cadrul Primăriei să cosească iarba de lângă trotuar, lăsând acea zonă să se transforme într-o adevărată savană africană. „Iarba asta este extraordinar de mare, îţi ajunge până la brâu, iar atunci când plouă ne udă până la piele dacă trecem pe aici. Zici că suntem în junglă atâta vegetaţie este, dacă a ajuns să crească iarba până la coroana copacilor, vă daţi seama de când nu s-a mai cosit pe aici", se plânge Valentin Ciuruş de 77 de ani, un pensionar care locuieşte în acea zona Decebal.

Mărioara Mureşan locuieşte în aceaşi zonă şi pentru că nu a mai suportat să vadă cât de rău arată iarba netunsă a sunat la Primărie şi a solicitat o echipă de lucrători care să aranjeze acel spaţiu, dar după o săptămână nu a ajuns nimeni acolo. „Nu mai ştim ce să facem, e foarte multă iarbă, iar noi nu avem cum să o tundem singuri. Mi se pare normal să vină să aranjeze spaţiile verzi pentru că e imaginea oraşului în joc", susţine şi bistriţeancă.

Ioana Paşca, administrator de bloc din zona Decebal spune că asociaţiile de locatari au semnate contracte de comodat cu Primăria şi Consiliul Local şi aceştia se obligă să aranjeze spaţiile verzi din jurul blocurilor. „Ne-am obişnuit deja ca la noi să ajungă cu tunsul ierbii abia prin luna iulie, iar oamenii care au mai mult timp liber ies singuri şi cosesc iarba şi aranjează spaţiile pentru că nu le place să se lase în baza Primăriei", susţine Ioana Paşca, administratoarea care adaugă că nu se plăteşte nici o taxă pentru întreţinerea spaţiilor verzi.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti, spune că nu cunoaşte motivele pentru care acea zonă a fost lăsată necosită. „Dacă au cosit prin apropiere şi apoi au renunţat, probabil angajaţii au fost prinşi cu o altă lucrare prioritară şi au trebuit să abandoneze pentru un timp lurările de pe Decebal. Acestea se vor relua cu siguranţă, pentru că e vorba de o zonă foarte circulată şi nu dă bine să fie lăsată cu iarba atât de mare. Nu există un program după care să se execute lucrări de întreţinere a spaţiilor verzi sin oraş, dar de obicei zonele care sunt intens circulate ajung să fie cosite şi de trei patru ori pe an", susţine Ruşti.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite