Bistriţa: Coadă la înscrierile la creșe în prima zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de părinți s-au adunat încă de la ora 4 dimineaţa în faţa Direcţiei de Sănătate Municipală din Bistriţa pentru a se asigura că vor prinde un loc la creşă pentru copilaşii lor. Părinţii sunt nemulţumiţi de faptul că înscrierile merg foarte greu şi numărul de locuri disponibile pentru anul acesta este foarte mic.

Curtea Direcţiei de Sănătate Municipală a fost umplută de părinţii cu copilaşi veniţi pentru a depune dosarele de înscriere la creşe. Anul acesta sunt disponibile doar 151 de locuri la cele patru creşe din oraş.

Deşi termenul limită de înscriere este 16 mai, părinţii s-au grăbit la înscrieri încă din prima zi. „Stau aici de la ora 8 dimineaţa şi încă mai am de aşteptat mult şi bine. Am vorbit cu persoane care au venit încă de la 4 dimineţa şi abia de jumătate de oră au intrat. Merge foarte greu rândul, nu ştiu de ce durează aşa de mult", spune Andreea Filipoi, mămica unui copilaş care a împlinit deja doi ani.

După o zi de aşteptare riscă să nu prindă locuri

„Eu stau de la 9 dimineaţa şi chiar nu mă aşteptam să fie atât de multă lume. E dificil pentru că rândul merge atât de greu şi înscrierile se fac pentru tot oraşul în acelaşi loc. Eu mai am un copil care a mers şi el la creşă. Atunci când l-am înscris pe el se depuneau dosarele la creşa la care îl duceai şi era mult mai uşor. Acum ne înbulzim toţi aici şi, deşi stăm de dimineaţă, riscăm să nu apucăm să ne depunem astăzi dosarul pentru că e programul doar până la ora 13.00. Copilul meu face doi ani anul viitor în aprilie, dar mi s-a spus că trebuie să-l înscriu de pe acum ca să aibă un loc asigurat", povesteşte şi Adriana Răzoare, mama unui băieţel de un an, pe care l-a adus cu ea, deoarece nu putea să-l lase singur acasă.

În fiecare an e coadă

Contabila-şefă a Direcţiei de Sănătate Municipală, Adriana Valea, spune că de dimineaţă au venit în jur de 80 de părinţi să-şi înscrie micuţii la creşe. „Sperăm să ajungă locurile. Mai avem 151 de locuri vacante în cele patru creşe ale oraşului. Îmi aduc aminte că şi anul trecut a fost la fel, că părinţii obişnuiesc să vină în număr mare în primele zile de înscrieri", susţine Adriana Valea. Aceasta mai spune că pentru a-şi înscrie copii, părinţii au nevoie la dosar de o copie după certificatul de căsătorie şi după actele de identitate, respectiv de adeverinţe de la locurile de muncă.  

Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Ruşti spune că şi anul trecut a fost aceeaşi situaţie, dar nu sunt probleme deoarece vor fi locuri suficiente pentru toată lumea. „Anul trecut s-a întâmplat acelaşi lucru şi totuşi am avut doar 32 de copii pe lista de aşteptare, iar pe parcurs aceştia au primit locuri. Sunt mulţi părinţi care îşi retrag în scurt timp copiii pentru că sunt bolnăvicioşi, sau găsesc cu cine să-i lase acasă, iar cei de pe lista de aşteptare vor ocupa locurile vacante", explică Ruşti.

Locuri la creşele din Bistrita

Creşa nr.1 (Aleea Şieului) - 50 de locuri

Creşa nr.2 (Strada Zimbrului)- 34 de locuri

Creşa nr.3 (Aleea Plăieşului)- 55 locuri

Creşa nr. 4 (Strada Andrei Mureşanu) - 12 locuri

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite