LEGEA PUMNULUI. Un poliţist a ameninţat cu pistolul doi bărbaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agentul Valentin Melean, din comuna Dumitriţa, este acuzat că ar fi bătut şi ameninţat cu arma din dotare două persoane care, ieri dimineaţa, se întorceau spre casă. Una dintre victime a ajuns la spital. Cealaltă a făcut plângere la Poliţia Bistriţa-Năsăud împotriva agentului Valentin Melean, cel care i-ar fi ameninţat şi bătut.

Vasile Kecsedi, de 55 de ani, din Bistriţa, şi cumnatul său, Viorel Jurj, de 49 de ani, din Orhei, au mers sâmbătă seara la cazan să facă ţuică. În jurul orei 4 dimineaţa, aceştia se întorceau cu căruţa spre casă când, prin Orhei, după ce au trecut de intersecţia care duce spre Ragla, au remarcat că o maşină care circula din sens opus le-a speriat caii cu faza lungă. „Când am văzut maşina că vine, am aprins lanterna de la o brichetă pentru a semnaliza poziţia noastră. Şoferul a comutat pe fază scurtă, iar când a ajuns în dreptul nostru a revenit la faza lungă. Caii s-au speriat şi au tras spre margine, ajungând până aproape de şanţ", povesteşte Viorel Jurj.

„A scos pistolul şi i l-a pus în piept"

Căruţaşul l-a înjurat pe şofer şi şi-a văzut mai departe de drum, dar maşina a întors în intersecţie şi a venit după ei. „S-a dat jos din maşină poliţistul Valentin Melean, care a venit la cumnatul meu, Viorel, şi a început să-l înjure. Apoi l-a luat de gât de Viorel şi l-a tras jos din căruţă şi i-a dat mai multe palme. Eu eram în spatele căruţei, a venit la mine şi m-a lovit, apoi s-a întors la cumnatul meu. A scos pistolul şi i l-a pus în piept. A zis că-l omoară dacă mai comentează", povesteşte Vasile Kecsedi. El a mai spus că după ce i-a mai lovit de câteva ori, poliţistul Melean, despre care cele două victime susţin că era în stare avansată de ebrietate, a plecat mai departe cu maşina, iar cei doi au mers acasă la Jurj, unde soţia acestuia a sunat la 112. După ceva timp, au venit un echipaj SMURD şi unul de la Poliţia din Satu Nou. Agentul de poliţie Valentin Melean a fost găsit de superiorii săi în următoarea zi,  în jurul orei 11.00 dimineaţa. Până atunci, acesta nu a răspuns la telefon. În urma testării cu etilotest, acesta nu avea alcoolemie.

Internat la Chirurgie

La casa victimei a venit şi un inspector de poliţie de la Bistriţa, care l-a însoţit pe Kecsedi la spital, deoarece acesta fusese rănit. „În urma unei agresiuni, doi pacienţi au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor, din care unul în vârstă de 55 de ani este internat la secţia Chirugie", a declarat Gabriela Remeş, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean. Diagnosticul medicilor: traumatism facial minor, contuzie şold drept, hematon fesier post-traumatic.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud spun că agentul Valentin Melean nu se afla în timpul serviciului în acea noapte şi că procurorii sunt competenţi să ancheteze astfel de cazuri, dar ei vor demara o anchetă pe linie internă. „În cauză a fost depusă o plângere prealabilă la Poliţia municipiului Bistriţa şi urmează să fie declinată competenţa către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, competent de a soluţiona astfel de cazuri. Pe linie internă se poate declanşa procedura de cercetare disciplinară. Poliţistul riscă de la mustrare, până la destituirea din funcţie", a declarat comisarul-şef  Valer Andreica, din cadrul Poliţiei Bistriţa Năsăud. Despre faptul că poliţistul a foslosit arma din dotare pentru a ameninţa, Andreica spune că procurorii vor fi cei care vor decide care e încadrarea juridică a faptei.

image

Oamenii din Dumitriţa, speriaţi de poliţist

Sătenii din comuna Dumitriţa spun că poliţistul a creat probleme şi în zona în care era poliţist. „Au fost mai multe cazuri în comună, este recunoscut ca un om extrem de violent. Nici faptul că a scos pistolul nu este nou, astfel de discuţii se aud frecvent în sat. Romii din Budacul de Sus sunt foarte des victimele lui, dar nu ştiu ce anume trebuie să facă şi le este şi frică să facă plângeri de teamă că va fi apărat de colegii săi. Ce face el acolo este de nedescris, mai ales că umblă mereu băut“, povestesc locuitori din Dumitriţa.  

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite