Bistriţenii primesc ajutoare din Austria prin Crucea Roşie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tir cu ajutoare pentru persoanele nevoiaşe şi bolnave din Bistriţa va ajunge mâine în oraş. Cărucioare, cadre pentru persoanele cu probleme  locomotorii şi îmbrăcăminte vor ajunge mâine, fiind trimise de către Crucea Roşie din Austria.

Potrivit directorului Crucii Roşii din Bistriţa, Corneliu Diaconu, astfel de ajutoare sunt trimise anual. „Noi avem o colaborare cu Crucea Roşie din Scharding Austria. Facem schimb de experienţă cu ei, trimitem voluntari la pregătire acolo, iar ei ne trimit ajutoare şi tineri care să participe câteva zile la evenimentele pe care le organizăm noi. Ajutoarele vor ajunge la persoanele nevoiaşe", explică Diaconu.

În această perioadă, Crucea Roşie Bistriţa aşteaptă şi să se mute în sediul nou care le-a fost repartizat de către Primăria Bistriţa. Organizaţia îşi va desfăşura activitatea în sediul de pe strada General Grigore Bălan, fostul sediu al Inspectoratului Teritorial de Muncă. „Avem totuşi o problemă şi nu ne putem muta încă. Firma care a efectuat lucrări de reabilitare a acoperişului clădirii, au oprit astă-iarnă centrala termică fără a goli caloriferele şi acestea au explodat. În prezent spaţiu este distrus, iar până nu se va repara nu putem să ne mutăm acolo", explică Diaconu, motivul pentru care a transmis Primăriei o adresă.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite