Complexul Poiana Zânelor scos la licitaţie de Finanţele bistriţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cabanele complexului turistic Poiana Zânelor de pe Valea Măriilor este scoasă la licitaţie de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice din Bistriţa pentru datorii foarte mari.

Vânzarea  va avea loc marţi, 29 martie la Sângeorz Băi, iar preţul de pornire  a licitaţiei este de 184.726 de lei. Cabana Zâna Soarelui, numărul 10 din Complexul turistic, are parter, etaj şi mansardă şi se întinde pe o  suprafaţă totală de 209 metri pătraţi.

Complexul turistic aparţine omului de afaceri Emil Nistor din Şanţ, care are probleme financiare încă de anul trecut. În urmă cu un an, Banca Comercială Româna a scos la licitaţie o altă cabană cu două etaje şi o pensiune cu acelaşi regim de înălţime, recepţie şi restaurant. Proprietatea era evaluată anul trecut la 2.401.875 de lei.

De asemenea, Emil Nistor este inculpat şi într-un proces penal în care este cercetat pentru înşelăciune şi constituirea unui grup infracţional, după ce procurorii DIICOT au descoperit că omul de afaceri a luat credite false de la CEC Bank pe numele mai multor angajaţi cărora le-a declarat funcţii şi salarii fictive.

 Complexul Turistic Poiana Zânelor este deschis publicului, dar a scăzut foarte mult cererea din partea turiştilor. Dacă în urmă cu trei ani toate locurile era rezervate cu jumătate de an înainte, acum, administratorii se întrec în oferte pentru a atrage turiştii. Astfel un sejur de şase nopţi costă 250 de lei de persoană, iar pentru un weekend se plăteşte 130 de lei de persoană.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite