Taximetrişti proxeneţi arestaţi pentru trafic de minore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi taximetrişti bistriţeni sunt cercetaţi în stare de arest preventiv după ce au fost acuzaţi că au dus la clienţi mai multe prostituate, inclusiv două minore. După ce Tribunalul Bistriţa-Năsăud a decis cercetarea acestora în stare de libertate, Curtea de Apel Cluj a admis recursul procurilor DIICOT, iar poliţiştii bistriţeni i-au arestat pe data de 8 martie pe cei doi.

Călin Stelian Toti de 41 de ani din Livezile şi Vasile Biriş de 33 de ani din Bistriţa sunt cercetaţi de către Biroul teritorial DIICOT Bistriţa-Năsăud pentru trafic de minori şi proxenetism. Începând din luna iulie a anului trecut, cei doi au transportat cu maşina mai multe prostituate bistriţene la clienţii acestora, primind la rândul lor o parte din banii pe care îi luau fetele pentru serviciile prestate.

Potrivit judecătorului Claudia Ilieşi de la Curtea de Apel Cluj, unul dintre taximetrişti este cercetat pentru proxenetism şi trafic de minori iar un altul doar pentru trafic. „Călin Toti este acuzat de trafic de minori, infracţiune prevăzută de articolul 13 aliniatul 1 din Legea specială 678/2001 şi proxenetism prevăzut de articolul 329 aliniatul 1 din aceeaşi lege. Vasile Biriş este cercetat doar pentru pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori  în formă continuă. Cei doi inculpaţi s-au prezentat luni la instanţă, iar pentru că sentinţa s-a dat mai târziu, am trimis mandat de arestare poliţiştilor bistriţeni care i-au reţinut ieri de la domiciliu pe cei doi", explică purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj.

Prim-procurorul DIICOT Bistriţa-Năsăud, Ioan Lumperdean, spune că cei doi sunt primii taximetrişti prinşi că duceau fete la prostituat. „Am reuşit să le dovedim activitatea infracţională din iulie 2010 până toamna anului trecut. Aceştia sunt cercetaţi pentru trafic de minori deoarece duceau la clienţi două fete care aveau sub 18 ani, dar pe lângă acestea se aflau şi trei fete majore, motiv pentru care sunt acuzaţi şi de proxenetim. Cei doi sunt primii taximetrişti pe care i-am prins făcând trafic, dar nu pot confirma sau infirma dacă mai sunt astfel de cazuri în Bistriţa", declară Lumperdean.

Unul dintre taximetrişti era om serios cu familie

Reprezentanţii firmei de taximetrie la care lucra Călin Toti spun că acesta nu dădea niciun semn că ar practica aşa ceva. „Era angajatul nostru cu acte în regulă de mai mult timp. Eu nu am putut să cred aşa ceva până nu am aflat că a fost arestat. Eu am vorbit cu el când au apărut primele probleme şi mi-a spus că a făcut doar curse, a fost chemat la client şi el i-a dus unde i s-a cerut. Nu m-am aşteptat la aşa ceva, era om serios cu familie, am înţeles că avea şi ceva probleme de sănătate", declară Lucian Vereş administratorul firmeide taximetrie.

Cei doi taximetrişti sunt inculpaţi şi într-un alt dosar de proxenetism şi trafic de persoane care are înfăţişare mâine la Tribunalul Bistriţa-Năsăud. Avocatul unuia dintre ei, Vasile Mureşan, spune că probabil mâine nu se va întâmpla nimic în cauza de mâine având în vedere faptul că judecătorul Tribunalului încă nu a luat act de faptul că cei doi se află în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite