Micuţii bucătari de la Ştefan cel Mare au făcut prăjituri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de la Şcoala generală Ştefan cel Mare din Bistriţa s-au întrecut pe ei în pregătirea de prăjituri. De la reţeta bunicii până la cea a tatălui sau reţete personale, copiii claselor V-VIII au adus astăzi la şcoală prăjituri, torturi, clătite sau ciocolată de casă.

Prăjiturile au primit nume, au fost frumos ornamentate  şi toate le-au făcut poftă vizitatorilor. Specialităţile culinare au fost vândute celorlalţi colegi din şcoală pentru sume modice începând de la 50 de bani, iar cei mai buni bucătari au fost premiaţi de către profesorii care au fosrmat un juriu şi au gustat din fiecare reţetă.

image

„Prăjitura noastră se numeşte «Tort fericit» şi este compusă doar din fructe şi frişcă. pe deasupra am pus şi zahăr ars pentru aspect", au explicat Andrei Nechifor şi Răzvan Buşiţă. alţi copii au făcut prăjituri după reţeta buncii, „Bunica mea face prăjitura aceasta. Are blat de vanilie, învelită în ciocolată şi nucă de cocos. Mie îmi place foarte mult aşa că am rugat-o să îmi arate cum se face", spune un alt băieţel, Darius Păduraru. Bianca Someşan şi Tabita Rus au decis să întâmpine primăvara cu floricele din ciocolată. „Pentru că vine căldura şi vor ieşi florile am hotărât să ne colorăm prăjiturelele şi să le dăm forme de flori şi steluţe pentru a arăta mai bine", spun cele două fetiţe care au luat reţeta dintr-o carte de bucate. Internetul a fost o altă sursă de inspiraţie, „Ne plac foarte mult rafaelo şi am auzit că nu sunt greu de făcut. Am căutat reţeta pe internet şi ne-au ieşit din prima", spun şi Melania Buzilă şi Florentina Bar.



Concursul de gătit este deja o tradiţie în Şcoala Generală Ştefan cel Mare. „De zece ani de când am terminat corpul nou de şcoală organizăm anual concursul de gătit. Este apogeul Zilelor Şcolii. acum copiii sunt şi mai fericiţi pentru că au ocazia să vândă produsele şi să îşi adune bani. În plus mai sunt şi premiile oferite de noi", explică profesoara Livia Vodă, unul dintre organizatorii concursului.

image
Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite