Campionii Bistriţei la street-dance

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa B-Cult, formată din şase fete şi un băiat, va reprezenta Bistriţa la finala naţională a Cupei liceelor la street-dance. Deşi pe trei dintre ei îi aşteaptă examenul de bacalaureat şi apoi facultatea, pasiunea pentru dans rămâne cel mai important lucru pentru ei.

Şapte tineri, şase elevi la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu" şi unul la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu", formează trupa B-Cult. Toţi sunt dansatori la clubul „In Action" din Bistriţa şi au format trupa în urmă cu trei ani, atunci când a avut loc prima etapă locală a Cupei Liceelor la street-dance. Dansatorii au cooptat an de an noi tineri în trupă, singura condiţie ca să fie primiţi a fost cea de a fi elev la „Andrei Mureşanu".

Singura membră a trupei care învaţă la alt liceu este Mihaela Celsie. „Da, Celsie, ca şi numele clubului de fotbal britanic", se amuză tinerii de numele colegei lor, care a câştigat doi ani la rând titlul de cea mai bună dansatoare din judeţ. „Regulamentul competiţiei permite prezenţa în trupă a unui elev de la un alt liceu decât cel pe care îl reprezentăm. Cu ea ne înţelegem foarte bine şi ne bucurăm enorm că e aici şi dansează alături de noi, în B-Cult", povesteşte Paul Moldovan, singurul băiat din trupă.

Membru fondator al B-Cult şi unul dintre cei care a participat cu trupa la trei ediţii ale Cupei Liceelor, Paul dezvăluie şi secretul succesului lor de anul acesta: „Am muncit foarte mult, am perseverat, am învăţat din greşelile noastre, am corectat tot ce se putea corecta şi astfel am reuşit să terminăm acum chiar pe primul loc şi ne-am calificat mai departe", se bucură elevul.

Ultima şansă pentru trei dintre tineri

În urmă cu un an au terminat pe locul patru şi au pierdut calificarea la etapa naţională. Acest lucru nu a făcut decât să-i îndârjească mai tare, mai ales că trei dintre ei nu vor mai fi liceeni anul viitor şi era ultima lor şansă să participe la faza naţională. „Am avut încredere în noi, ştiam că suntem cei mai buni. Aveam elemente originale. Nu ne-am inspirat de la nimeni, ideile ne vin pe moment. Eu zic hai să încercăm aşa, cineva adaugă încă un element, altcineva încă unul şi încet-încet iese ce aţi văzut pe scenă", povesteşte Dora Breda, o altă membră a trupei.

Ca să ajungă la aceste performanţe, tinerii s-au antrenat zilnic. „Ne antrenăm în fiecare zi o oră-două, uneori chiar de două ori pe zi, cât putem. Unii avem ore de dimineaţa, alţii după-amiaza, iar chestia asta ne cam dă bătăi de cap. Dar ne descurcăm. Facem antrenamente la Liviu Rebreanu, la Generală 4, la sală la Cetina, unde apucăm, unde găsim pe cineva care să ne lase câteva ore, noi nu avem nicio problemă", povesteşte Paul.

Originalitatea tinerilor a impresionat juriul, care i-a declarat învingători în ambele dueluri pe care le-au avut de disputat. „Pe 12 martie ne vedem la Bucureşti. Mă bucur că au câştigat ei, au fost cei mai buni, nu există niciun dubiu. La cum i-am văzut în concurs, cred că sunt printre cei mai buni din ţară", consideră Alexandru Marte, dansator în trupa Jackpot din Bucureşti şi membru în juriul concursului din Bistriţa.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite