Prima sinucidere din 2011 - un tânăr de 24 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 25 de ani din Bistriţa s-a spânzurat în garsoniera sa de pe strada Dragoş Vodă, din apropierea gării, fără să lase vreun bilet de adio. Vecinii sunt şocaţi şi zic că era un copil bun, singur la părinţi, angajat la RAAL. Ei spun că pe corpul tânărulu ar fi fost şi tăieturi şi că, de o săptămână, băiatul nu mai vroia să meargă la muncă

Un tânăr de 24 de ani, Alin Rihor, din Bistriţa, şi-a pus capăt zilelor ieri după-amiază, în jurul orei 16.00, în garsoniera sa de pe strada Dragoş-Vodă. Acesta locuia singur şi era angajat la RAAL. O vecină de-a lui, care lucra la aceeaşi firmă, a fost cea care l-a găsit şi a sunat la 112. Salvarea a venit, însă nu a mai putut face nimic pentru tânăr şi a constatat decesul prin spânzurătoare. Poliţiştii spun că trupul tânărului a fost transportat la Spitalul Judeţean din Bistriţa pentru efectuarea necropsiei. „Ieri, la ora 15.58, am fost sesizaţi că Alin Viorel R., de 25 de ani, din Bistriţa, s-a spânzurat în locuinţa sa", afirmă purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţului, Antonela Gorgan.

Ce zic vecinii

Victor Roman era unul dintre vecinii tânărului. Stătea uşă-n uşă cu el. „De o lună de zile auzeam mereu certuri la el în casă. De o vreme venea foarte des beat acasă. Nu ştiu ce era cu el. Nu era un om care să creeze probleme. Era foarte timid", afirmă Roman. O părere asemănătoare are şi Valer Suciu, un alt vecin de-al tânărului, vecin care a lucrat cu el al RAAL. „Era un băiat foarte harnic. Nu a avut niciodată probleme la lucru", este de părere Suciu.

În vecinătate stătea şi un consătean din Corvineşti, unde locuiesc părinţii sinucigaşului. Acesta şi-a adus aminte că în toamnă, tânărul a avut un accident în Lechinţa, unde ar fi lovit mai multe maşini cu tractorul pe care-l conducea şi se pare că era în stare de ebrietate atunci când a plecat cu tractorul de acasă.

„Era un băiat bun, harnic, isteţ"

Oamenii din Corvineşti, comuna Matei, sunt surprinşi de gestul tânărului. Ei ştiau că în vară Alin Rihor a mers cu tractorul la Lechinţa să alimenteze şi, la întoarcere, a lovit o maşină. „Nu cred că din acest motiv s-ar fi sinucis. Păcat că a ales să-şi pună capăt zilelor. Era la începutul vieţii", spune primarul comunei Matei, Vasile Encian, vecin în Corvineşti cu părinţii băiatului sinucigaş.

Statistici

Conform ultimelor statistici existente, majoritatea sinuciderilor din judeţ se produc prin spânzurare. Potrivit medicilor legişti bistriţeni, în 2009 au avut loc 23 de sinucideri, iar în 22 dintre cazuri, sinucigaşii au ales spânzurătoarea. „O mare parte a sinuciderilor din judeţ se produc prin spânzurare", susţine Lucian Pintea, şeful secţiei de Medicină Legală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud. O situaţie asemănătoare se întâlneşte şi în anul 2008. Din 27 de sinucideri, 20 s-au produs prin spânzurare.

Coincidenţă macabră

Tânărul care s-a sinucis ieri nu are nicio legătură cu artistul plastic bistriţean, Alin Rihor. Este vorba de o coincidenţă macabră de nume, vârstă şi faptul că stau amândoi în acelaşi cartier. „Când am aflat că mai există un Alin Rihor în Bistriţa am încercat să aflu dacă îmi e rudă, dar nu am aflat nimic. În afară de coincidenţele acestea nu avem nicio legătură cunoscută, şi nici eu nu l-am întâlnit niciodată", spune sculptorul care adaugă faptul că ieri seara a primit mai multe telefoane de la cunoscuţi care aflaseră de sinuciderea angajatului de la RAAL.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite