Gropi astupate la minus 10 grade celsius

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe străzile municipiului Bistriţa a încput marea peticeală încă din luna ianuarie. Lucrările sunt făcute de către angajaţii Direcţie de Servicii Publice cu materiale realizate cu o tehnologie englezească ce permite turnarea asfatului la temperaturi de -25 de grade.

Primăria Bistriţei a plătit la sfârşitul anului trecut în jur de 13.000 de euro pentru achiziţionarea de materiale pentru acoperirea a 820 de metri pătraţi de gropi către firma Bcons Târgu Mureş. Aceştia au pus la dispoziţia municipalităţii şi un utilaj de lucru. Potrivit distribuitorului Mariu Porca, deşi costul pe kilogram de material este mai scump decât asfaltul clasic, per ansamblu costurile sunt mai mici. „Dacă după metoda clasică pentru un metru pătrat de groapă se foloseşte în jur de 100 de kilograme de asfalt, noi folosim între 10-15 kilograme. Asta pentru că tehnologia noastră permite reciclarea materialelor extrase din gropi. Per ansamblu, dacă luăm în considerare logistica pe care o presupune tehnica veche noi suntem mai ieftini", explică Porca.

Noutatea tehnicii folosite în premieră la Bistriţa iarna aceasta,o reprezintă faptul că se poate lucra şi iarna, indiferent de temperaturile care sunt afară. De asemenea, fiecare suprafaţă prelucrată va putea fi repusă în trafic în maxim 40 de minute după prelucrare. Primăria spune că a ales să apeleze la această tehnologie în speranţa de a obţine lucrări mai durabile. „Creşte puţin preţul, dar este altceva decât ce am folosit în anii trecuţi şi ne garantează rezultate mult mai bune şi mai durabile a lucrărilor", susţine viceprimarul George Avram.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite