Statul plăteşte doi inspectori şcolari generali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Marc a reocupat fotoliul de inspector şcolar general după o pauză de 9 luni de zile, în timp ce Mihai Mureşan se află în concediu medical. Reprezentaţii Ministerului Educaţiei susţin că situaţia de la Bistriţa este una complicată. Ei afirmă că deoarece Mihai Mureşan este în concediu medical, ministrul a delegat un alt profesor pentru funcţia de „general"

Inspectoratul Şcolar Bistriţa-Năsăud (ISJ BN) are doi şefi, Vasile Marc şi Mihai Mureşan. Vasile Marc şi-a luat în primire astăzi atribuţiile în timp ce Mihai Mureşan se află într-o clinică privată din Cluj-Napoca pentru investigaţii cardiace. „Adjunctul ISJ BN, Mircea Romocea, m-a sunat ieri, pe la ora 17.00, şi mi-a spus că a venit un ordin de la minister prin care sunt numit inspector şcolar general cu delegaţie până la organizarea concursului", susţine Vasile Marc. Acesta afirmă că în faxul primit la sediul ISJ BN se precizează că Mihai Mureşan a fost demis prin ordinul ministrului Educaţiei nr. 5612/10.11.2010, ordin care va fi pus în aplicare când lui Mureşan îi va înceta concediul medical.

Prin acelaşi ordin, Vasile Marc a fost numit inspector şcolar general cu delegaţie. El zice că nu ştie nimic despre starea de sănătate a lui Mihai Mureşan. „Mureşan va înceta să mai fie inspector general când i se va termina concediul medical", completează Marc.

 

Mureşan nu vrea să comenteze

 

Mihai Mureşan se afla astăzi, de dimineaţă, la o clinică de cardiologie din Cluj-Napoca. Acesta, profesor la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu" din Bistriţa, are probleme cu inima de 4 ani de zile. „Sunt în spital. Nu mă simt bine şi nu vreau să comentez nimic deocamdată", afirmă Mihai Mureşan. Acesta a fost numit inspector şcolar general la mijlocul lunii mai 2010, cu decizie de drept de la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie.

Surse din ISJ BN spun că totul a pornit de la evaluarea din luna septembrie 2010 făcută de Ministerul Educaţiei în instituţie. Mihai Mureşan a fost evaluat la 3 luni şi jumătate de la numirea de post, deşi normele în vigoare spun că termenul la care au loc verificări este de 6 luni. Mureşan a primit calificativul de nesatisfăcător, fapt ce a agravat starea sa de sănătate. „Ştiu că în noiembrie i-a dat o delegaţie adjunctului Mircea Romocea, delegaţie care a expirat zilele acestea şi prin care Romocea asigura interimatul", explică Vasile Marc.

Două salarii

Vasile Marc ia ca profesor 2100 de lei şi nu crede că, în calitate de inspector şcolar general, va lua mai mult de 2600 de lei. „Anul trecut, în cealaltă perioadă când am fost general primeam un salariu de 3100 de lei. Acum însă nu cred să iau mai mult de 2500-2600 de lei", este de părere Vasile Marc.

Contabila ISJ BN, Alina Frunză, spune că Mihai Mureşan este încă „general". „Mihai Mureşan este încă inspector şcolar general. El are drept la 90 de zile concediu medical. Pentru această perioadă lui i se dă 75% din salariu", afirmă Alina Frunză.

„A fost o situaţie complicată la Bistriţa. Domnul Mureşan a primit calificativ nesatisfăcător la sfârşitul  anului trecut, situaţie în care i s-a desfăcut contractul de management, aşa cum cere legea. Am înţeles că domnul Mureşan este acum în concediu, a fost delegat domnul Marc. Concursul pentru post trebuie organizat în decurs de 6 luni", spune Daniel Tomoni, consilier al Biroului de Presă al Ministerului Educaţiei şi cercetării.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite