Teatru şi muzică pe versurile lui Eminescu la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Bistriţa, ziua poetului naţional Mihai Eminescu va fi marcată de Centrul Cultural Municipal George Coşbuc printr-un concert extraordinar şi un spectacol de teatru susţinut de trupa de teatru „Bacovia" din Bacău. 15 ianuarie este de anul acesta şi Ziua Culturii Naţionale.

Potrivit directorului centrului Cultural,Dorel Cosma, spectacolul de sâmbătă va fi dedicat în totalitate lui Mihai Eminescu. „Tot ceea ce vor prezenta actorii pe scenă este un colaj din poeziile lui Eminescu. Spectacolul este realizat special pentru această zi şi ne bucurăm că am reuşit să-i aducem la Bistriţa cu această ocazie", spune Cosma. Spectacolul din 15 ianuarie este primul eveniment teatral din acest an dela Bistriţa, iar directorul Centrului Cultural promite că iubitorii de teatru din oraş vor avea parte în 2011 de o serie de spectacole deosebite. „Intenţionăm să susţinem câte două spectacole de teatru în fiecare lună, iar multe dintre ele vor fi jucate chiar de actorii Teatrului Bacovia din Bacă, cei cu care vom încerca să facem o ministagiune. La Bistriţa există un public avizat pentru teatru, de aceea avem în plan şi realizarea unei trupe proprii de teatru. Totuşi acest lucru presupune bani şi o receptivitate deosebită a publicului", explică directorul.

Pe lângă spectacolul de teatru, cu ocazia zilei lui Eminescu şi a Ziua Culturii Naţionale va fi organizat şi un concert extraordinar de muzică clasică. Tenorul Florin Ormenişan de la Opera din Viena şi sopranele Ioana Mărgărit de la Opera din Braşov şi Daniela Păcurar de la Opera din Cluj-Napoca, alături de violoniştul Florin Vlad şi pianistul Virgil Mihăilescu vor interpreta mai multe piese clasice pe versuri de Eminescu. Artiştii vor fi acompaniaţi de Orchestra Profesionistă a Centrului Cultural Municipal "George Coşbuc" şi un corp de balet al Grupului de Dans Sportiv Floris.

Spectacolul începe la ora 17 în Sala Mare a Centrului Cultural Municipal, iar intrarea este liberă. La sfârşitul spectacolului vor fi premiaţi bistriţeni cu realizări deosebite în 2010 în domeniul teatrului, artişti de muzică folclorică, muzică uşoară şi clasică precum şi scriitori.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite