La 13 ani a născut în mijlocul străzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă de 13 ani din Nuşeni a născut la începutul acestui an un copil. Ana Maria Giulia R. a născut în mijlocul drumului,alături de tatăl său care o ducea la medic pentru că fetiţa acuza dureri de stomac. Părinţii susţin că timp de nouă luni nu au observat faptul că fiica lor este însărcinată.

Potrivit viceprimarului comunei Nuşeni, Liviu Rusan, în cea de-a treia zi a anului, fata a acuzat dureri de stomac, iar tatăl a vrut să o ducă la dispensar. „Pe drum fetiţa s-a lăsat jos din cauza durerii, a desfăcut picioarele şi copilul a ieşit cu tot cu placentă. Tatăl şi-a dat jos haina, l-a învelit şi l-a dus acasă, acolo unde au chemat o ambulanţă care a venit şi i-a oferit copilului primul ajutor", povesteşte viceprimarul.

Eugen Chelemen

Citiţi şi comentariul lui Eugen Chelemen:

Copilul

Poliţia a început în acest caz o anchetă penală pentru a stabili cine este tatăl copilului. „Există mai multe persoane bănuite că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu minora. Poliţistii au început o ancheta penală pentru a stabili cine se face vinovat. Din declaraţiile fetiţei unul dintre suspecţi este un minor", a declarat Antonela Gorgan, purtătorul de cuvânt al IPJ BN. Potrivit viceprimarului, minorul are 11 ani şi este din Bistriţa. Acesta a venit în vacanţa de vară la bunici în Nuşeni şi în jocă cei doi copii ar fi avut contact sexual. Totuşi, poliţia are încă un suspect, un bărbat din localitate, despre care nu au fost făcute publice informaţii.

Bunicii vor să crească bebeluşul

În paralel cu poliţia şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a început o anchetă proprie. Directorul adjunct, Olimpia Ababi spune că primăria din comună i-a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute despre acest caz. „Am început o anchetă pentru a vedea exact ce s-a întâmplat cu minora. Între timp fetei i se oferă consiliere posihologică. Ştiu că provine dintr-o familie cu o situaţie bună şi bunicile au spus că ei doresc să crească bebeluşul", spune Ababi, care spune că nu îşi explică cum se poate ca niciun consătean al fetiţei nu a observat sarcina.

Despre familia fetei, primarul din comună spune că este una foarte numeroasă, Ana Maria având încă nouă fraţi, mai mari şi mai mici decât ea.  „Tatăl fetei a beneficiat de ajutor social şi a lucrat pentru noi la mai multe proiecte pe care le-am avut în comună", declară primarul, Ioan Mureşan.

Fetiţa de 13 ani nu mergea la şcoală, terminând doar patru clase. „Am înşeles că părinţii au retras-o de la şcoală spunând că într-o vară a căzut şi s-a lovit la cap. De atunci nu mai reuşeşte să reţină mai nimic şi este extrem de tăcută şi de retrasă", povesteşte viceprimarul Rusan.

Fetiţa care a născut în mijlocul străzii se întoarce acasă peste câteva zile

Bistriţa: Poliţiştii îl caută pe tatăl bebeluşului născut în stradă

Bistriţa: Copila de 13 ani, care a născut în stradă, îşi va creşte bebeluşul la bunici

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite