Concert de Anul Nou la puterea a doua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe scena Centrului Cultural Municipal vor avea loc două concerte extraordinare de Anul Nou, ambele susţinute de Noua Orchestră Transilvană în cursul serii de sâmbătă 8 ianuarie. Dublul Concert extraordinar, copie a celebrului Concert de Anul Nou de la Viena, a costat în jur de 20.000 de lei şi permite accesul în sală tuturor iubituroilor de muzică clasică.

Cei peste 50 de membrii ai orchestrei împreună cu solişti vocali sau instuementali vor interpreta piese din Johan Strauss şi arii din alte opere celebre. Intrarea la concert este liberă pentru toţi bistriţenii, iar pentru că anul trecut sala a fost neîncăpătoare pentru numărul mare de bistriţeni care au participa, de această dată s-a luat deciza organizării a două concerte în aceeaşi zi, unul de la 17.00 şi celalt de la 20.00. „Anul trecut principalul sponsor al concertului, SC. Tertaplast SA, a dorit să dea invitaţii colaboratorilor, iar acest lucru, coroborat cu bistriţenii care au dorit să participe a făcut ca sala de la Centrul Cultural Municipal să fie neîncăpătoare. De aceea anul acesta vom organiza două spectacole. La ambele intrarea va fi liberă, sperăm doar să fie loc pentru toată lumea", a explicat preşedintele Societăţii de Concerte Bistriţa, Gavril Ţărmure.

Spre deosebire de controversatul concert de Crăciun plătit de Primărie pentru colaboratorii săi, cel susţinut de Noua Orchestră Transilvană a fost şi mai ieftin şi promite că va fi şi mult mai diversificat. „Orchestra care va concerta sâmbătă este un proiect propriu, care există din 1999 şi din care fac parte muzicieni de la Opera din Cluj, de la Filarmonica din Cluj, din Oradea sau din Târgu Mureş. De-a lungul anilor am reuşit să închegăm o orchestră care are şase concert maeştri şi de zece ani este dirijată de Romeo Sîrbu, cel care a predat bagheta doar atunci când am avut alţi dirijori invitaţi. În cadrul spectacolului vom avea şi solişti, două soprane, una din România şi una din Statele Unite ale Americii şi un tenor care cântă atât în ţară cât şi peste ocean", explică Târmure.

Acesta spune că un astfel de concert costă în jur de 20.000 de lei, bani care anul acesta au fost plătiţi o parte de sponsorul principal şi diferenţa din bugetul Societăţii de Concerte Bistriţa. 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite