Şcoala Generală 5 va fi reabilitată anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala generală numărul 5,  Lucian Blaga, va fi reabilitată anul viitor cu fonduri europene. Consilierii locali au aprobat documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie. După ce la începutul lunii au respinsproiectul propus de primar, consilierii au căzut de acord privind necesitatea reabilitării acestei şcoli.

În ciuda discuţiilor aprinse stârnite în plen şi a faptului că Ilieş Istvan, consilierul UDMR a demonstrat cu cifre că propunerile făcute de firma care a făcut proiectul sunt exagerate, consilierii au trecut proiectul cu 15 voturi pentru, două împotrivă şi patru abţineri.

Potrivit cifrelor prezentate de Ilieş, costurile totale ale grupurilor sanitare din şcoală costă 38.000 de lei, în magazin, în timp ce în proiect este prevăzută suma de 314.000 de lei. Şi în şedinţa extraordinară din 8 decembrie, proiectul a fost respins din cauza costurilor foarte mari.

Proiectul de modernizare a Şcolii generale Lucian Blaga din Bistriţa, întocmit de o firmă de specialitate  din Baia-Mare a împins costurile totale până la 8,78 de milioane de lei, sumă considerată inacceptabilă de consilieri.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite