Au jucat fotbal pentru Miluţ Bâgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au jucat fotbal pentru Miluţ Bâgiu
Au jucat fotbal pentru Miluţ Bâgiu

Tineri şi foşti fotbalişti au participat la un mini-campionat de fotbal pentru a-l ajuta pe Miluţ Bâgiu, liceanul ajuns în scaun cu rotile după banchetul de absolvire. Medicii i-au sfătuit pe părinţii lui Miluţ să facă rost de o bicicletă medicinală care să-l ajute la recuperare. O mână de tineri din Bistriţa a avut ideea de a-i ajuta prin organizarea unui mini-campionat de fotbal

Membrii mai multor organizaţii pentru tineri din Bistriţa au luat parte, sâmbătă, în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv din Bistriţa, la un mini-campionat de fotbal organizat pentru a strânge bani pentru Miluţ Bâgiu, liceanul care fost snopit în bătaie după banchetul de absolvire a clasei a XII-a. El are nevoie de o bicicletă medicinală pentru recuperare.

Tinerii care au intrat pe teren au îmbrăcat tricouri pe care aveau imprimat chipul lui Miluţ, iar pe spate, textele „Jucăm pentru Miluţ" şi „De Crăciun pentru Miluţ".

„Am organizat această manifestare pentru că şi noi suntem tineri şi avem toată viaţa înainte. Miluţ are 19 ani. Trebuie să-l ajutăm cum putem. Sper din tot sufletul să-şi revină", spune Daniel Suciu, liderul unei organizaţii de tineret din judeţ. El mai zice că a ţinut legătura cu familia băiatului şi aşa a aflat că Miluţ are nevoie de o bicicletă specială. „Astfel s-a organizat acest mini-campionat de fotbal. Azi s-au adunat aproape 4.000 de lei care au fost daţi familiei. Tot azi, mama lui Miluţ a primit şi bicicleta recomandată de medici", adaugă Suciu.

Mama lui Miluţ, în tribune

Tinerii i-au invitat la fotbal pe toţi cunoscuţii lui Miluţ. În tribune au fost mama lui Miluţ, Mariana Bâgiu, foşti colegi de clasă şi foşti profesori de-ai tânărului. „Mă bucur că nu l-au uitat pe Miluţ. Le mulţumesc din suflet celor care au avut ideea organizării acestui campionat de fotbal. Medicii ne-au spus să-i luăm lui Miluţ o bicicletă specială. Ne-au mai spus că orice mişcare pe care o face îi stimulează creierul şi îl ajută", afirmă mama băiatului.

Ea afirmă că Miluţ se mişcă acum un pic mai bine decât înainte, însă vorbeşte foarte greu. Băiatul a început un program de terapie la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca. Pe 12 noiembrie a venit acasă din spital, unde a stat 3 săptămâni. Se va întoarce acolo la mijlocul lui februarie. Medicii speră ca, prin tratamente, Miluţ să elimine cheagul de sânge pe care-l are pe creier. „Doctorii ne-au spus că rezultatele terapiei se vor vedea în trei sau patru luni. Dacă acel cheag nu va fi eliminat, atunci Miluţ va trebui să fie operat în Ungaria. Medicii sunt rezervaţi pentru că este un caz foarte grav", explică Mariana Bâgiu, în vârstă de 36 de ani.

„Mi-e dor să-l aud vorbind"

Mama băiatului povesteşte că, într-o perioadă, Miluţ vorbea bine cu medicamente din Germania. „Aştept să se întoarcă sora mea din Germania şi să ne mai aducă medicamente. Cu ajutorul lor, Miluţ se exprima bine. Mi-e dor să-l aud vorbind", mai zice emoţionată Mariana Bâgiu.

Casetă: Fotbal cu foşti jucători ai Gloriei Bistriţa

La acest campionat au participat şi 10 foşti fotbalişti de la Gloria Bistriţa. „Am venit să-l ajutăm pe Miluţ. Suntem zece inşi. Fiecare dintre noi am donat câte 50 de lei", spune Paul Czervenski, fost jucător timp de 11 ani la Gloria Bistriţa, acum şef de echipă la „Urbana". Bani au donat şi foşti colegi de clasă de-ai lui Miluţ. „Merită să-l ajutăm cum putem", zice Cristina Costin, o fostă colegă de clasă.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite