Bistriţa a avut cu peste 1000 de şomeri mai puţin în noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
AJOFM anunţă mai puţini şomeri în noiembrie
AJOFM anunţă mai puţini şomeri în noiembrie

În luna noiembrie la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă au fost înregistraţi cu peste 1000 de şomeri mai puţini faţă de luna trecută. Procentual numărul acesta a scăzut cu 0,77% faţă de octombrie.

Potrivit datelor AJOFM Bistriţa-Năsăud, în noiembrie erau 8366 de şomeri, cu 1045 mai puţini decât în octombrie când au fost înregistraţi 9411. Dintre aceştia, 6092 sunt şomeri indemnizaţi şi 2274 neindemnizati, rata şomajului fiind de 6,17%. Cei mai mulţi şomeri sunt în municipiu, 48% din numărul total, urmat de Năsăud, 27% şi Beclean 16%.

În luna noiembrie, în judeţ, s-au făcut 411 angajări, 198 în mediul urban şi 213 în cel rural. Dintre persoanele angajate 176 sunt femei şi 235 bărbaţi. Dintre bistriţenii care s-au angajat în luna noiembrie, 21 sunt proaspeţi absolvenţi şi 87 au vârste peste 45 de ani. AJOFM anunţă că dintre persoanele care au absolvit cursurile de formare profesională, 52 şi-au găsit un loc de muncă în luna trecută.

Pentru luna decembrie, pe siteul AJOFM sunt anunţate 92 de locuri de muncă vacante, reprezentând sub 1% din numărul de şomeri înregistraţi. Cele mai multe posturi sunt pentru persoanele cu studii medii, o firmă bistriţeană caută zece muncitori necalificaţi, restul societăţilor având maxim cinci posturi, cele mai multe sunt cu un singur loc de muncă vacant. Pentru persoanele cu studii superioare sunt doar opt posturi, două de inginer mecani, două de medici şi restul pentru alte funcţii de conducere.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite