Amenzi usturătoare pentru comercianţii de petarde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru firme au solicitat autorizaţii pentru a vinde petarde
Patru firme au solicitat autorizaţii pentru a vinde petarde

Patru societăţi comerciale au solicitat până în present avizul poliţiei pentru comercializarea produselor pirotehnice. Anual în preajma sărbătorilor de iarnă străzuile oraşului sunt pline de tarabe la care se vând petarde, pocnitori şi obiecte zburătoare luminoase. Amenzile pentru vânzarea ilegală sau folosirea acestora în locuri nepermise pot ajunge până la 7.500 de lei.

Societăţile comerciale care doresc să comercializeze legal aceste produse trebuie să solicite prima dată o autorizaţie de la Inspectoratul Teritorial de Muncă şi aceasta va fi vizată de Serviciul Arme din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Până în prezent au depus documentele pentru avizare la poliţie patru societăţi comerciale, dar poliţiştii spun că se aşteaptă ca numărul acestora să crească în următoarele zile. Autorizaţia este valabilă timp de un an.

Comercializarea de articole pirotehnice în alte locuri decât cele autorizate se amendează cu sume între 1.000 şi 2.500 de lei, iar nerespectarea prevederilor legale privind inscripţionarea şi depozitarea se amendează cu sume între 5.000 şi 7500 de lei. De asemena, persoanele care folosesc petarde sau obiecte pirotehnice în locuri interzise riscă amenzi între 3.000 şi 6.000 de lei.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite