Primăria vrea lux pe bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
In prezent sala de şedinţe are parchet pe jos
In prezent sala de şedinţe are parchet pe jos

Primarul propune aprobarea unui proiect de 164.000 de euro pentru modernizarea sălii de şedinţe a Consiliul Local. Un proiect realizat de arhitectul Cătălin Duzinschi presupune ca pardoseala sălii de seşinţe a Primăriei să fie din granit şlefuit, material comun în realizarea spa-urilor.

Consilierii locali aprobă astăzi finaţarea unui studiu de fezabilitate pentru modernizarea şi reabilitarea sălii de conferinţe a Consiliului Local Bistriţa. Proiectul propus de primar şi realizat de SC Lopestar SRL din Bistriţa presupune refacerea tencuielilor interioare la pereţi, înlocuirea pardoselii din parchet cu pardoseala din granit slefuit şi realizarea unui tavan suspendat. De asemenea se doreşte asigurarea unei acustici corespunzatoare prin modificarea înălţimii sălii şi crearea unor elemente de reflexie acustică. Se vor păstra corpurile de iluminat tip candelabru suspendate de tavan, şi se vor integra în conceptul arhitectural al sălii. O altă lucrare va fi de izolare termică cu cu polistiren de 6 cm, şi vată minerală, a suprafeţtelor verticale şi orizontale care sunt deschise către pod. Preţul estimativ pentru aceste lucrări este de 164.000 de euro.

Primarul municipiului, Ovidiu Creţu susţine că aprobarea acestui proiect este necesară pentru a avea pregătită documentaţia în vederea obţinerii unor finanţări externe. „Nu deţinem banii necesari realizării acestor lucrări din fonduri proprii de aceea sperăm să avem finanţare externă. Sala nu trebuie reabilitată mâine, acum încercăm doar să avem proiectul pregătit", explică primarul.

Proiectul propus consilierilor spre aprobare, realizat de Cătălin Duzinschi presupune materiale dintre cele mai extravagante, iar consilierii locali consideră că sumele de care se vorbeşte sunt foarte mari. „Nu cred că este nevoie în acest moment de aşa ceva. Sunt prea mulţi bani şi totul este prea extravagant pentru o perioadă atât de dificilă ca cea pe care o traversăm noi acum. Noi ne vom abţine de la vot şi în Comisia economică intenţionez să ridic această problemă", susţine consilierul local PNL, Andrei Rus.

Materiale pentru spa în sala de şedinţe

Arhitectul care a realizat proiectul consideră că este normal ca la o astfel de lucrare să se folosească materiale nobile şi nu crede că granitul este prea extravagant în această situaţie. „Aceasta a fost viziunea mea şi consider că granitul este cel mai potrivit. În contextul volumetric al clădirii şi având în vedere faptul că şi coridoarele sunt realizate din pietre şlefuite, cred că trebuie folosit un material nobil tare. Marmura este prea moale pentru o astfel de situaţie", spune Duzinschi.

Constructorii bistriţeni susţin că placarea pardoselii cu granit este comună în cazul spa-urilor sau a centrelor comerciale extravagante şi luxoase. „Nici măcar cei foarte bogaţi şi care îşi fac locuinţe de lux nu prea folosesc granitul ca şi pardoseală în case. Acesta este folosit în general în cazul spa-urilor sau a spaţiilor comerciale foarte luxoase. Este unul dintre cele mai scumpe materiale de construcţie folosite, mai ales că în România nu se extrage granit", explică omul de afaceri din domeniul construcţiilor Lucian Ungur.

Proiect retras

Proiectul privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru obiectivul de investiţii "Modernizarea şi consolidare sală de consiliu a Primăriei municipiului Bistriţa" a fost retras de pe ordinea de zi de iniţiatorul său, primarul Ovidiu Creţu. "În urma discuţiilor avute în cadrul Comisiei economice am decis retragerea lui de pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare, urmând să îl readucem în atenţia Consiliului Local după ce vom avea mai multe date", a declarat edilul municipiului.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite