Criza l-a afectat şi pe Moş Nicolae

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moş Nicolae e mai sărac anul acesta
Moş Nicolae e mai sărac anul acesta

Proprietarii magazinelor de jucării şi haine pentru copii susţin că anul acesta vânzările au mers extraordinar de prost. Dacă în anii trecuţi cu o zi înainte de Sf. Nicolae nu făceau faţă vânzărilor, de această dată nu calcă nimeni pragul magazinelor.

Maria Şomfelean are un magazin cu articole pentru bebeluşi încă din 1994 şi spune că aşa cum a fost anul acesta nu a mai întâlnit. „Sunt 16 ani de când am acest magazin şi niciodată nu s-a întâmplat ca în ajun de sf. Nicolae să nu am nici un leu în casă. Am dintre cele mai mici preţuri din oraş şi lumea mă cunoaşte, dar anul acesta nu au oamenii bani pentru cadouri. Până la ora 13 mi-a intrat o singură persoană în magazin şi aceea nu a cumpărat nimic. Anul trecut nu făceam faţă cu vânzările, iar acum... săptămâna aceasta am adus marfă mai multă pentru că aşa m-am obişnuit în fiecare an, acum voi rămâne cu ea pe rafturi. Noroc că nu este perisabilă şi sper să o vând de Crăciun", povesteşte vânzătoarea.

În Centrul comercial Winmarkt, la raionul de jucării, vânzătoarele spun că oamenii cumpără mult mai puţin ca anii trecuţi. „Cele mai căutate sunt maşinuţele cu telecomandă şi păpuşile, dar se cumpără mult mai puţin ca în alţi ani. Majoritatea clienţilor, vin, se uită şi apoi pleacă acasă să şi calculeze banii", explică Marcela.

Moşul are buget mai mic

Clienţii spun şi ei că lucrurile nu stau la fel de bine ca în alţi ani. „Am două fetiţe gemene. Am venit cu ele să îşi aleagă jucării. Preţurile nu sunt mai mari ca anii trecuţi, doar bugetul nostru a scăzut. Vom încerca să ne încadrăm în suma pe care o avem plănuită", povesteşte David, tatăl a două fetiţe de 3 ani.

Neluţi Pavel este bunic şi are patru nepoţei. El este din Iaşi şi trecând prin Bistriţa a intrat să vadă dacă găseşte să le cumpere ceva nepoţilor. „Azi sunt în Bistriţa, iar mâine când ajung în Iaşi vor fi închise majoritatea magazinelor, aşa că am intrat să le cumpăr ceva de aici. Preţurile sunt bune, doar că eu am de cumpărat patru cadouri aşa că va trebui să mă limitez", susţine bunicul.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite