Incendiu de proporţii la Leşu. Peste un hectar de pădure în flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste un hectar de pădure de răşinoase pe vârful Porcoiu, între localităţile Leşu şi Tiha Bârgăului, a fost cuprins de flăcările unui incendiu.

UPDATE 09.30: Primarul comunei Leşu, Nicolae Lupşan spune că incendiul a pornit de la un foc deschis, dar nu se cunosc vinovaţii. „Este o zonă unde accesul este foarte dificil. De asemenea în această perioadă nu sunt nici stâne de oi prin zonă, aşa că probabil vinovaţi sunt ceva culegători  de afine, dar nu ştim nimic sigur“, explică primarul.

UPDATE 07.30: Pompierii au reuşit să izoleze focul şi să-l stingă în jurul orei 05.30 dimineaţa, intervenţia fiind fără apă deoarece nu au reuşit să ajung cu echipamentul până în zonă. „Am fost anunţaţi de izbucnirea incendiului în jurul orei 21.30 de către primarul din Leşu şi au intervenit cu 16 pompieri fiind ajutaţi de pompierii voluntari din zonă şi angajaţi ai Ocolului Silvic Plaiurile Heniului. Nu se cunosc cauzele izbucnirii focului“, a declarat maiorul Vasile Trifan, purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa

22.00: Pompierii voluntari din Leşu au intervenit în primă fază urmând să ajungă şi pompierii de la Năsăud pentru a ajuta la stingerea focului. "Colegii noştri sunt pe drum spre incendiu, dar momentan nu au semnal pe telefon. Ştim că au de mers destul de mult pe jos deoarece incendiul e pe munte şi nu se poate ajunge cu maşinile", a explicat dispecerul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa

Încendiul de pădure din noaptea trecută este al doilea care izbucneşte în comuna Leşu în acest an, după ce în ziua de Paşte au ars 25 de hectare de pădure, în acea zonă intervenţia fiind chiar mai dificilă ca pe vârful Porcoiu.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite