Tatăl lui Bernice Chitiul rupe tăcerea: „15 bărbaţi trăgeau de rochia de pe fata mea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compozitorul bistriţean Florin Chitiul, tatăl artistei Bernice Chitiul participanta de la Festivalul Mamaia 2011 care a fost implicată în două scandaluri pe parcursul concursului, povesteşte despre chinurile la care a fost supusă fiica lui pe parcursul serilor de concurs.

Bistriţanca Bernice Chitiul nu a putut intra în prima seară a festivalului Mamaia 2011 în concurs din cauză că nu acceptat să poarte hainele şi bijuteriile impuse de organizatori, iar apoi a fost descalificată din finală după ce s-a descxoperit că piesa lui Virgil Popescu cu care participa la secţiunea Creaţie nu era în primă audiţie. Tatăl artistei, compozitorul Florin Chitiul spune că fiica s-a a fost obligată să cânte în condiţii groaznice şi că organizatorii şi-au bătut joc de ea. „Organizatorii nu s-au lăsat călcaţi în picioare de poziţia lui Bernice de a nu juca la comandă şi de a se îmbrăca ca o păpuşă fără a putea să spună nimic cu privire la felul în care a fost aranjată şi machiată", povesteşte tatăl fetei.

De asemenea Florin Chitiul spune că nu i s-a permis să îşi vadă fata în culise chiar dacă e minoră. „Eu nu am fost lăsat să merg în culise să-mi văd fiica. Să ai copilul minor în culise să îţi zică, «hai să vezi cum îmi stă îmbrăcată aşa» şi organizatorii să cheme oamenii de ordine când am încercat să intru în culise prin spate este o adevărată persecuţie. Nu a mai îmbrăcat-o nimeni, toate hainele au fost cumpărate în fugă, la preţuri foarte mari din magazinele din jur şi sunt de o calitate proastă", spune revoltat tatăl artistei.

Despre scandalul din prima seară a concursului, bistriţeanul spune că a izbucnit după ce fiica lui a fost obligată să poarte o fustă extrem de scurtă, nepotrivită pentru vârsta ei. „Erau 15 oameni pe lângă ea care trăgeau de haină să o dea jos de pe Bernice, spuneau că e haina lor să o dea jos. I-au dat prima dată o rochie, scurtă, scurtă cu nişte volănaşe de parcă era un motor şi în faţă venea până aproape de chiloţi. Opt oameni erau în echipa de designeri şi îi ziceau, taci din gură că noi am făcut şcoală, ce ştii tu?", îşi aminteşte Florin Chitiul.

Despre acuzaţiile de plagiat, Chitiul spune că sunt total nejustificate. „Piesa nu a fost lansată oficial niciodată. Am făcut cercetări, am căutat pe internet, prin urmare acea piesă a fost publică, dar noi nu am ştiut. A trecut de comisia de specialitate care a analizat fiecare compoziţie în parte.  A recunoscut-o o fată de la un radio din Constanţa  care a zis că ea ştie că piesa e a Marinei Florea. Cuvântul plagiat trebuie să dispară definitiv în legătură cu această problemă. Plagiat înseamnă furt şi este culpă penală, nu înseamnă că ai creat cuiva o mică jenă, este un delict clar", spune bistriţeanul. Acesta adaugă că Virgil Popescu a zis că e posibil să mai fi fost cântată, când a fost întrebat unde a mai fost cântată nu a ştiut să spună.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite