Bistriţa:Interzis căţeilor în apartament fără acordul vecinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa:Interzis căţeilor în apartament fără acordul vecinilor
Bistriţa:Interzis căţeilor în apartament fără acordul vecinilor

Noul regulament de bună gospodărire a oraşului îi nemulţumeşte pe bistriţenii care au animale.Acordul vecinilor pentru deţinerea unui câine sau a unei pisici îi revoltă pe bistriţenii care iubesc animalele de companie 


Votat după discuţii aprinse, regulamentul privind buna gospodărire a oraşului a trecut, în urmă cu două zile, de votul majorităţii din Consiliul Local. Foarte general şi destul de superficial întocmit, regulamentul are unele secţiuni care lasă loc de interpretări. Una dintre prevederile acestuia a stârnit vii polemici între bistriţenii care au animale de companie şi ceilalţi care nu le agrează.

„Vecinii mei au mereu ceva de comentat”

Noul regulament instituit de administraţia locală prevede ca bistriţenii să deţină maximum două animale de companie, în apartament. În plus ei au nevoie de acordul vecinilor pentru a păstra căţeii sau pisicile de companie. Regulamentul mai spune că persoanele care plimbă animalele trebuie să aibă asupra lor carnetul de sănătate al acestuia şi o copie de buletin a proprietarului. 

Silvia Andrecuţ are 35 de ani şi un căţel pekinez de doi şi nu este de acord cu unele măsuri vizate în regulament. „ Câinele l-am cumpărat la recomandarea psihologului, care mi-a spus că e bine să crească pe lângă copil. Saşa e o căţeluşă adorabilă şi a devenit membru al familie noastre. Noi nu ne înţelegem cu vecinii şi nu pricep de ce trebuie să le cer lor acordul pentru un căţel mic şi cuminte. Vecinii mei au mereu ceva de comentat. Tot timpul este ceva care nu le convine. E o prostie fără margini dispoziţia aceasta”, se revoltă bistriţeanca. Şi consilierul local Gheorghe Tuţă se împotriveşte acestui regulament şi crede că nu este aplicabil. „Mi se pare în neconcordanţă cu realitatea. Sunt curios cum va fi făcut cunoscut populaţiei. Pentru că oamenii trebuie să ştie ce cuprinde regulamentul acesta atât de generos, înainte a fi amendaţi pentru încălcarea lui”, a declarat consilierul. Nici apărătorii animalelor nu au o părere prea bună legată de aceste norme. „Mi se pare o absurditate, sincer. Câinii care locuiesc în apartamente sunt, în marea parte a lor educaţi, curaţi şi vaccinaţi. Primăria se va trezi cu plângeri din partea proprietarilor de animale şi din partea noastră”, declară Magdalena Gubesch, preşedintele Asociaţiei Chinologice din Bistriţa-Năsăud.

De cealaltă parte a baricadei se aşează bistriţenii deranjaţi de câinii vecinilor. „Mi se pare normal ca oamenii să cureţe în urma animalelor de casă, pentru că o fac şi la ei în apartament. De ce nu ar face-o şi pe spaţiul public?”, crede o bistriţeancă de 28 de ani. Aceasta adaugă că măsura instituită pentru proprietarii de animale de a curăţa resturile fiziologice de pe domeniul public este de bun augur. „Foarte bine că îi pune să meargă cu măruta şi fărajul pe stradă. La fel de bine mi se pare şi că trebuie să îşi plimbe animalele în lesă. Pot fi periculoase”, mai subliniază tânăra.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite