Amintirile unuia dintre cei mai mari fotbalişti din istoria Stelei: „Să fi avut un telefon cu cameră pe vremea aia, rupeam Youtube-ul în două!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabi Balint a dat detalii despre copilăria sa pe pagina personală de Facebook FOTO: Facebook Gabi Balint
Gabi Balint a dat detalii despre copilăria sa pe pagina personală de Facebook FOTO: Facebook Gabi Balint

Haios, cu figurile de stil la purtător, aşa se prezintă unul dintre cei mai mari fotbalişti din istoria Stelei. Este vorba despre Gabi Balint, care într-un text savuros postat pe pagina sa de Facebook vorbeşte despre copilăria sa de pe plaiuri bistriţene. Potrivit acestuia, în acele vremuri, dacă avea un telefon cu cameră „rupea Youtube-ul în două” cu întâmplările pe care le surprindea.

De Moş Nicolae, Gabi Balint, unul dintre cei mai mari fotbalişti din istoria Stelei, s-a apucat de scris. A rememorat o călătorie făcută alături de părinţi în Rodna, la unchiul său şi fratele geamăn al tatălui său, pe vremea când avea doar 5 ani. Textul, presărat cu pasaje haioase şi figuri de stil, este absolut savuros. 

„Şi, să fie clar, Rodna nu e vreo margine de Bucureşti. Oraş minier, la poalele munţilor Rodnei, foarte aproape de noi, Rodna mea era mai mult de atât. Tare îmi plăcea să merg acolo când primeau minerii salariul, aşa cum aveam să descopăr mai târziu, în anii de aolescenţă. Făceau minerii mei nişte beţii extraordinare, care se terminau întotdeauna cu bătăi ca în filmele western de la cinema. Aveam senzaţia că mă aflu în Texas. Să fi avut un telefon cu cameră pe vremea aia, rupeam Youtube-ul în două. Vă zic! Pentru că era o adevărată aventură să te plimbi pe strada principală şi să vezi cum ieşeau minerii în şuturi şi-n pumni din birturi”, povesteşte Gabi Balint. 

Acesta mai spune că tot acolo a avut ocazia să îşi îmbogăţească vocabularul cu noi înjurături, care i-au prins bine mai apoi pe stadion. „Nu mai aveau cu ce mă surprinde fanii adverşi. Eram imun, ba chiar îmi venea să îmi pun mâinile în şold, cum făceau minerii mei când se îmbufnau, şi să le strig uneori spre tribună: „Mă copii, eu am crescut la Rodna, la minerii lui unghiu Ghiuri. Balint is not impressed! Vă pupă tata!”, mai spune fostul sportiv. 

gabi balint facebook

Gabi Balint a postat şi o fotografie realizată în timpul călătoriei de care povesteşte, pe când avea doar 5 ani (Foto: Gabi Balint Facebook)

Era o încăierare cu gust de rachiu, a doua zi îşi ţineau lanterna unui altuia

Gabi Balint, care a crescut în Sângeorz-Băi şi şi-a petrecut o parte din copilărie şi la Rodna unde locuia unchiul său, spune că deşi bătăile erau la ordinea zilei în fosta localitate minieră, erau „încăierări cu gust de rachiu”, iar a doua zi minerii îşi ţineau unul altuia lanterna riscându-şi viaţa împreună.

Deşi întâmplarea povestită de fostul fotbalist s-a petrecut pe când acesta avea doar 5 ani, amănuntele prezentate de scriitorul de ocazie te surprind. Acesta îşi aminteşte cum a reuşit cu doar un leu să cumpere  nu mai puţin de 7 eugenii de la birtul din sat, unde până şi vânzătorul era turmentat.

„Mă trezesc în braţe cu şapte pachete de biscuiţi, plu rest câteva monede, spre surprinderea mea, dar mai ales a alor mei, care nu înţelegeau cum m-am decurcat cu un leu să mă întorc cu atâtea Eugenii. Acum că stau şi analizez, cred că bietul om era la fel de turmentat ca şi restul cetăţenilor din bufet şi a confundat bancnota de un leu cu cea de 5 lei”, mai spune Gabi Balint. 

Acesta îşi aminteşte că părinţii i-au cerut să îi spună controlorului din trenul cu care călătoreau că are doar 4 ani şi jumătate şi nu 5 pentru a nu plăti biletul de călătorie. Întrebat de controlor câţi ani are, Gabi Balint îi răspunde: „În tren am patru ani şi jumătate, dar acasă am împlinit deja cinci. Să vă spun şi-o poezie?”. 

Vă mai recomandăm:

Fostul golgheter Gabi Balint despre copilăria sa: „Îmi doream şi eu să fiu ţăran, să dau de mâncare animalelor, să merg la cosit sau cu oile la păscut”

Maria Rus, de la atletism de performanţă la altar cu Lucian Sânmărtean

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite