Un american şi-a luxat piciorul la schi în Bistriţa-Năsăud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 64 de ani din Statele Unite ale Americii a suferit sâmbătă o luxaţie pe pârtia de la Valea Blaznei. Alte două persoane au avut probleme medicale pe pârtiile din judeţ în weekend-ul care a trecut.

Trei incidente medicale s-au înregistrat pe pârtiile din Bistriţa-Năsăud şi un bărbat în stare de ebrietate a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a anunţat Serviciul Salvamont.  Prima accidentare pe pârtie în acest sfârşit de săptămână a avut loc sâmbătă la Valea Blaznei când un bărbat de 64 de ani din Statele Unite ale Americii a suferit o luxaţie la un picior. „Este vorba de o peroană venită ca turist în Bistriţa-Năsăud din Statele Unite. Victima era schior începător şi a suferit o luxaţie destul de urâtă pe pârtie. A fost transportat de salvamont până la baza pârtiei de unde cu maşina personală a fost dus de prieteni la spital", explică Mircea Baciu, şeful Serviciului Salvamont Bistriţa.

Tot la Valea Blaznei, un copil de 12 ani a suferit o întindere musculară în cursul zilei de duminică şi a fost transportat cu o ambulanţă la spital. Un alt accident a avut loc duminică în jurul orei 17.00 la Piatra fântânele. Un bărbat de 30 de ani a căzut de pe schiuri şi a suferit o plagă deschisă la piciorul drept, iar un echipaj de Ambulanţă s-a deplasat pentru a-l duce la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. „jandarmii montani din Piatra Fântânele au intervenit alături de salvamontişti pentru acordarea primului ajutor unui schior care a căzut şi a suferit o plagă deschisă la piciorul drept", a declarat locotenentul Geta Căşvan, purtătorul de cuvânt al Insectoratului de jandarmi Judeţean BN.

În acest weekend au fost în jur de o mie de turişti pe cele două pârtii din judeţ, cei mai mulţi alegând Valea Blaznei. „Stratul de zăpadă la Valea Blaznei este de aproximativ 30 de centimetri şi se schiază foarte bine. Dacă temperaturile vor rămâne la fel de scăzute weekendul viitor condiţiile vor fi chiar mai bune. Avertizăm totuţi pasionaţii sporturilor de iarbă să rămână pe pârtii şi să nu se aventureze în alte locuri deoarece avem avertizare de avalanţă în zonele înalte", explică Mircea Baciu.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite