Întârzieri de până la 113 minute după accidentul feroviar din Bistriţa-Năsăud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina a fost târâtă circa 100 de metri. Arhiva Adevărul
Maşina a fost târâtă circa 100 de metri. Arhiva Adevărul

Două trenuri interRegio (IR) au avut întârzieri de până la 113 minute în urma accidentului produs, joi seară, în localitatea Nimigea de Jos, judeţul Bistriţa-Năsăud, soldat cu moartea a două persoane şi rănirea gravă a alteia, după ce o maşină a fost lovită de un tren.

Şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Bistriţa-Năsăud, Ioan Murăşan, a declarat, vineri, pentru Mediafax, că trenul IR Sighetu Marmaţiei - Bucureşti a avut o întârziere de 113 minute, iar trenul pe ruta Iaşi - Timişoara, de 33 de minute.

"Linia ferată a fost blocată timp de o oră şi 45 de minute din cauza accidentului care s-a petrecut la Nimigea de Jos. Cele două trenuri IR au trebuit să aştepte în staţia Salva deblocarea liniei. Trenul IR Sighetu Marmaţiei - Bucureşti a avut o întârziere de 113 minute, iar cel de Iaşi - Timişoara de 33 de minute", a declarat Murăşan.

Potrivit sursei citate, după ce maşina lovită de tren a fost ridicată de pe calea ferată, s-a putut circula, şinele nefiind afectate de accident.

Iniţial, autorităţile au primit informaţii că două persoane au murit şi alte două au rămas blocate într-o maşină lovită de trenul Ilva Mică - Dej, dar după ce au reuşit să ajungă la ei, şi-au dat seama că era un singur rănit.

"Iniţial, s-a crezut că sunt patru bărbaţi în maşină, dar după ce au ajuns la ei, cei de la ISU şi-au dat seama că sunt trei. Doi sunt morţi şi unul este grav rănit", a spus Murăşan.

Potrivit unui comunicat al ISU Bistriţa-Năsăud, două echipaje de descarcerare, echipajul de terapie intensivă mobilă şi două echipaje de prim ajutor, respectiv Serviciul de Ambulanţă Judeţean, au intervenit la un accident feroviar produs la o trecere la nivel cu calea ferată în localitatea Nimigea de Jos.

"În urma impactului, autoturismul a fost lovit din plin şi târât pe calea ferată pe o distanţă de aproximativ 150 de metri. Şoferul şi pasagerul din dreapta au decedat în momentul producerii accidentului. Cea de-a treia victima a fost găsită în stare gravă în afara maşini, la câţiva metri de trecerea la nivel cu calea ferată. Victima a fost preluată de echipajul de terapie intensivă mobilă şi transportată la o unitate medicală", se arată în comunicat.

Accidentul feroviar s-a petrecut, joi seară, în jurul orei 21.00, în localitatea Nimigea de Jos, o maşină fiind lovită de un tren la trecerea de nivel cu calea ferată la care şoferul autoturismului nu a oprit.

Primarul comunei Nimigea Mircea Runcan declara corespondentului MEDIAFAX că maşina în care se aflau cei trei circula pe un drum comunal între Nimigea de Jos şi Nimigea de Sus.

"Vizibilitatea e foarte redusă la trecerea de nivel cu calea ferată. Probabil că şoferul nu a văzut trenul şi nu a oprit. Trenul a lovit maşina în plin şi a împins-o pe calea ferată spre un pod metalic al CFR. Doi oameni sunt morţi şi, din câte am înţeles, alţi doi sunt răniţi grav, fiind blocaţi în maşină. Sunt aici echipe de salvare şi încearcă să îi scoată. Nu ştiu dacă sunt vii sau morţi. Cei decedaţi sunt doi bărbaţi de aici din comună", declara primarul.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite