Zumba, fitnessul care a înnebunit America se practica şi în Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Combinaţie între aerobic şi dans pe diverse tipuri de muzică, zumba este  unul dintre cele mai în vogă programe de fitness de pe întreg mapamondul. Practicanţii spun că ritmurile muzicale combinate cu mişcările unice alungă plictiseala tipică sălilor de fitness.

Noul program se poate practica de câteva luni şi în Bistriţa, la Complexul Schreiner cu un instructor autorizat care a învăţat noile tehnici direct de la americani.

Arde caloriile

Zumba prinde bine mai ales la cei care fug de fitnessul clasic din cauza mişcărilor repetitive şi a efortului intens: „este foarte distractiv nu ai cum să te plictiseşti şi te ţine în priză. Mişcările sunt alternative, adică intense, apoi ritmul scade şi  din nou  revine în intensitate. În plus arde foarte bine caloriile", dezvăluie Simona Echim, instructor de Zumba câte ceva din secretele fitnessului care a făcut furori în SUA. Instructorii susţin că la o şedinţăa de zumba se ard între 500-1000 de calorii, iar în timp rezultatele asupra siluetei sunt spectaculoase: „Depinde de fiecare organism în parte şi de câte şedinţe se fac săptămânal. De pildă o doamnă de 32 de ani a slăbit 26 de kilograme într-un an fără să ţină vreo dietă specială, ba chiar îşi permitea să mănânce zilnic ciocolată. A slăbit frumos, fără piele care să atârne. Un alt caz, o doamnă de 40 de ani a slăbit 10 kilograme. Rezultatele însă variază de la organism la organism, dar în toate cazurile  sunt vizibile, pentru că sunt puse în mişcre toate grupele de muşchi  ", explică antrenoarea.

Muzica latino e baza%

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite