Zona Ștefan cel Mare, tărâmul craterelor în asfalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gropile de pe Aleea Pârcălabului fac strada impracticabilă
Gropile de pe Aleea Pârcălabului fac strada impracticabilă

Aleile din Ștefan cel Mare sunt presărate cu gropi care pun la încercare nervii șoferilor. Craterele din asfalt îi fac pe oameni să se plimbe frecvent prin service, ca să mai schimbă o piesă la mașină, deteriorată din cauza aleilor aproape impracticabile

Aleile din Ștefan cel Mare, pe care nu poți merge doi metri fără să dai într-o groapă, produc pagube atât posesorilor de automobile care locuiesc aici, cât și șoferilor de taxi care tranzitează intens zona. Aleea Pârcălabului, Aleea Spătarului, strada Vasile Lupu, strada Tudor Vladimirescu și altele sunt înțesate cu gropi, care măsoară până 50 cm lungime, 40 cm în lățime și 7-8 cm în adâncime. Pe lângă aceste cratere, aleile sunt presărate cu mici capcane pentru roți care îi determină pe șoferi să facă adevărate railiuri pentru a le evita.

Drumul de la groapă la service

Virgil Ghirță este șofer pe taxi la una dintre firmele din Bistrița și este unul dintre posesorii de automobile care au vizitat frecvent service-ul în ultima vreme după peripluri pe aleile lăturalnice. Acesta spune că zona Ștefan cel Mare este un dezastru în ceea ce privește aleile dintre blocuri și că reprezintă o problemă cu atât mai mult cu cât este intens frecventată de șoferi.

„Am schimbat telescoape, bucșe, capete de bară, pivoți, caseta de direcție. Și asta doar în trei luni de zile. Aș fi putut să cer despăgubiri, dar acum nu știu dacă mă mai bagă cineva în seamă. Trebuia să chem poliția, să facă proces verbal, să facă fotografii și să constate că eu mi-am stricat mașini în groapa asta. Dar astea se cumulează în timp. Nu se strică la groapa asta, dar se strică la a suta", spune Virgil Ghirță, care arată o groapă de pe Aleea Pârcălabului.

Zona Ștefan cel Mare, propusă pentru reabilitare

Aleea Pandurilor, Intrarea Pârcalabului, Aleea Plăieșului, Aleea Spătarului, străduțe din zona Ștefan cel Mare, alături de Aleea Străjerului, Aleea Fântânele, Aleea Tihuța, Aleea Plopilor și Aleea Margaretelor sunt străzile care vor intra în reabilitare anul acesta. Primăria a alocat 500 000 de lei din bugetul local pentru reabilitarea acestor străzi, care însumează o suprafață de 23 199 mp. Lucrările de reabilitare la cele nouă străzi vor debuta de îndată ce condițiile meteo vor permite astfel de intervenții

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite