Ziua Pământului, celebrată cu imagini ale bistrițeanului care a pedalat prin capitalele danubiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Perdevară a străbătut patru capitale danubiene cu bicicleta
Victor Perdevară a străbătut patru capitale danubiene cu bicicleta

Clubul de Cicloturism „NAPOCA“,  în parteneriat cu Societatea de Concerte organizează mâine de la ora 17:00,  la Sinagoga Bistrița o proiecție de imagini susținută de Victor-Constantin Perdevară pe tema „Danubius 2009 - 1600 KM pe bicicletă de la Viena la Belgrad".

Este vorba de o ilustrare fotografică a unei ture de cicloturism expediționar desfășurată timp de 29 de zile, prin Austria, Slovacia, Ungaria, Serbia și Romania, în principal pe Traseul Cicloturistic al Dunării.

Imaginile sunt surprinse pe parcursul celor peste 1600 km pedalați între 13 aprilie și 12 mai 2009, dintre care 900 km au fost piste pentru biciclete și drumuri verzi pe malul Dunării iar 100 km  pe malurile lacului Balaton. Au fost străbătute și vizitate numeroase parcuri naturale, dar  și zone cu importante valori culturale, incluzând și patru capitale dunarene (Viena, Bratislava, Budapesta si Belgrad).

Proiecția va fi susținută de protagonistul expediției, Victor Perdevară, unul dintre cei mai activi tineri membri ai Clubului de Cicloturism "Napoca" pe linie de turism pe două roți, având deja în palmares mai multe ture lungi pe bicicletă atât în țara cât și în străinătate. Această acțiune este dedicată dedicată Zilei Pământului sărbătorită la nivel internațional în data de 22 aprilie.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite