Zahărul gratuit are priză la bistriţeni nevoiaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Bistriţa a început în această dimineaţă distribuţia de zahăr prin Programul European de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate (PEAD). Sute de persoane au stat la coadă în această dimineaţă pentru a-şi ridica zahărul gratuit pe când peste 1000 de persoane nu şi-au ridicat încă făina. Oamenii cu venituri mici primesc patru kilograme de zahăr.

Bistriţenii nevoiaşi s-au îngesuit în această dimineaţă la sediul Direcţiei Municipale de Servicii Sociale din cadrul Primăriei Bistriţa, de pe  strada Independenţei, pentru a-şi ridica cele patru kilograme de zahăr care li se cuvin. Până la ora 10.30 peste 200 de persoane au  primit zahărul şi alte câteva zeci stăteau la coadă pentru a-şi primi ajutoarele. „Am venit de dimineaţă că am aflat că se dă şi zahărul. Făina mi-am ridicat-o demult", spune Mariana Muntean, o pensionară în vârstă de 74 de ani.

Nu şi-au ridicat făina de ruşine

Dacă oamenii au făcut coadă în această dimineaţă la zahăr, nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul făini, deşi cantitatea pe care urmau să o primească era substanţial mai mare -14 kilograme. Cele 14 kilograme i-au cam lăsat reci pe mai bine de 1000 de bistriţeni, peste 14 tone de făină rămănând nedistribuite de la 1 octombrie şi până acum. „ Cred că peste 1042 de persoane din cele 7000 care aveau dreptul la cele 14 kilograme de făină nu şi-au ridicat-o. Nu ştiu motivele, dar cred că foarte mulţi nu au venit de ruşine. Să sperăm că până vom încheia distribuţia vor veni toţi" spune Gavril Gotea administrator în Cadrul Direcţiei Municipale de servicii Sociale. Reprezentanţii Primăriei Bistriţa dau asigurări că bistriţenii sunt mai mult decât informaţi în legătură cu aceste ajutoare, aşa că dezinformarea iese din calcul.

Mii de beneficiari ai programului

În Bistriţa, aproximativ 7000 de persoane beneficiază de câte 14 kilograme de făină şi alte 4 de zahăr gratuite. Din categoriile de beneficiari fac parte şomerii, persoanele cu handicap, cele care primesc un ajutor social, dar şi  pensionarii cu venituri până la 400 de lei. Listele nominale ale celor care primesc aceste ajutoare sunt afişate la sediul de distribuţie al alimentelor, de pe Bulevardul Independenţiei, vizavi de Şcoala Specială Sfânta Ana.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite